Vízilabda: az élvonalban fejlődhetnek tovább a KSI-s lányok

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 15:27
null
A KSI főként utánpótláskorúak alkotta női vízilabdacsapata a következő évadtól a legmagasabb osztályban szerepelhet.

A következő évadtól a női ob I-ben szerepelhet a KSI szinte kizárólag utánpótláskorúak alkotta vízilabdacsapata.

A sportiskolás lányok a másodosztályú bajnokság tabellájának harmadik helyén végeztek, de mivel előttük két olyan egyesület zárt, amelynek van élvonalbeli csapata (BVSC-Zugló, UVSE), kiharcolták a feljutást.

Az elmúlt idényben a KSI-ben két játékost leszámítva mindenki utánpótláskorú volt, aki lehetőséghez jutott.

Sőt, az ifjúsági és serdülőjátékosok nagyjából fele-fele arányban bizonyíthattak, de jó néhány gyermekkorosztályt képviselő ígéret is stabilan szerepet kapott a meccseken.

A KSI vízilabda-szakosztályának női szakágvezetője, Nádor Zsombor természetesen büszke a lányokra.

„Nagyon örülünk, hogy az első osztályban szerepelhetünk – mondja az edző. – Hat éve kezdtük el a KSI-ben a leány vízilabda felépítését, és időközben mélypontokat is átvészeltünk. A Covid idején például leállt a bajnokság és a sportuszodába a korlátozások miatt nem jöhettek be azok a kislányok, akik nem voltak leigazolva. Ráadásul több meghatározó játékosunk is volt, akik gyorsabban fejlődtek, mint a csapat egésze, ezért közös megegyezéssel eligazoltak. Ezzel együtt sikerült feljutnunk, és külön öröm, hogy tavaly és idén sem veszítettünk meccset másodosztályú csapattal szemben, csak olyanoktól kaptunk ki, akiknek van ob I-es együttesük is. Az osztályváltás nagy lépés az egyesületünk számára.

A KSI-s lányok hamarosan az első osztályban bizonyíthatnak Forrás: KSI

A szakember elmondta, hogy a tervek szerint a közeljövőben a női bázis új, önálló helyszínt kaphat, továbbá a szakágat több edzővel is megerősítik.

„Továbbra is azt tartjuk az elsődleges célunknak, hogy eredményes nevelőműhely legyünk, amely még egy stabil lábbal tudja támogatni a magyar női vízilabdát a már meglévő nagyobb nevelőegyesületek mellett.

Hasonló modellt szeretnénk megvalósítani, mint a KSI-s fiúké. Még ha néha kiesve is az első osztályból, de gyorsan visszajutva, saját nevelésű fiatalokat játszatva szeretnénk dolgozni úgy, hogy a fejlődést tartjuk legfontosabbnak. És ahogy Horváth Jánosék teszik a fiúknál, mi is időben el fogjuk engedni azokat a lányokat, akiknek a hosszútávú fejlődésük szempontjából felsőházas csapatban érdemesebb vízilabdázniuk.”

A háromszoros olimpiai bajnok pólós, Kiss Gergely lánya, Patrícia is alaposan kivette a részét a feljutásból Forrás: KSI

Nádor Zsombor elmondta, a KSI a bennmaradást tűzi ki célként az első női ob I-es idényében, ám a szereplés nagyban függ majd a játékoskerettől.

„Nem éljük meg tragédiaként azt sem, ha elsőre nem sikerül megkapaszkodnunk az ob I-ben, de nem lebecsülve az ellenfeleket, úgy gondolom, hogy lesznek olyan csapatok, amelyekkel fel tudjuk venni a versenyt. De az erőviszonyokat befolyásolhatják addig a játékosállományban történő változások. Nekünk több olyan vízilabdázónk is van, aki az idén érettségizett, és még várjuk, hogy budapesti vagy vidéki egyetemre veszik-e fel őket.”

(Kiemelt kép forrása: KSI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik