Elveszett a csapat játéka

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.03.27. 00:32
Címkék
Még a magyar labdarúgóktól is szokatlanul gyenge produkcióval lepte meg Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata a zalaegerszegi futballbarátokat. A címeres mezben szereplő játékosok céltalan, erőtlen produkciója nyomaiban sem emlékeztetett arra, amit a világon mindenütt futballnak hívnak. A szintúgy harmatgyenge szlovénok abban voltak jobbak, hogy két ziccerük közül egyet gólra váltottak.

A vészforgatókönyv is felborult.

A saroksérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs nem játszhatott, pedig Várhidi Péter szövetségi kapitány kedden még bízott a PSV támadójának felépülésében, a szerda délelőtti átmozgató edzés után azonban kénytelen volt elfogadni, hogy nem számíthat rá. Mert hiába érkezett meg az adidas németországi főhadiszállásáról a futballista számára új lábbeli, hiába szorította össze fogait az Eindhovenben profiskodó középpályás, csak speciális gyakorlatokat végzett – az egymás elleni játék során már leballagott a hévízi pályáról.

A vészforgatókönyv is felborult.

Gera Zoltán és Hajnal Tamás távollétében Várhidi Péter Huszti Szabolcsra akarta bízni a jobb oldalon futó támadások vezetését, és Buzsáky Ákostól várta volna az akciók szervezését – Dzsudzsák Balázs kiesése viszont új szerkezet megalkotását követelte.

„Nem volt sok választásom, muszáj voltam formációt váltani – magyarázta a megszokott 4–2–3–1-es felállástól eltérő 4–1–2–2–1-es taktikai megoldást a kapitány. – Ha maradunk az eddig beváltnál, Tisza Tibort kellett volna bevetnem, így viszont nem tudtam volna cserélni, ha például Buzsáky Ákos rakoncátlankodó bokája nem bírja a terhelést. Inkább megerősítettem a középpályássort, és a labdaszerzésben jeleskedő Vass Ádám és Zsidai László mellé Tőzsér Dánielt állítottam be, akinek fontos szerepet szántam, hiszen ilyen bal lábbal, az ő kitűnő rúgótechnikájával kötelező kapura lőni.”

Már itt megbicsaklott a kapitányi elképzelés, ugyanis Tőzsér Dániel csak azt nem bizonyította, hogy tényleg kiváló a bal lába és a rúgótechnikája. Mutatott produkciója alapján kérdés, egyáltalán helye van-e

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik