3x3-as kosárlabda: győzelemmel kezdett női csapatunk az olimpiai selejtezőn

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 20:11
A mieink sikerrel vették az első akadályt (Fotó: Kovács Péter)
A debreceni tornán Földi Attila vezette együttesünk 21–16-ra verte meg Izraelt, vagyis hozta a kötelezőt – most jön a neheze!

 

Sokáig úgy tűnt, pillanatnyi késés nélkül kezdődhet a Magyarország–Izrael női mérkőzés a debreceni olimpiai selejtezőtornán, azonban technikai okok miatt a Svájc–Németország férfimérkőzés közben megcsúszott a program, így a 19.20-as tervezett start helyett 19.35-kor indult útjára a labda. Óriási küzdelmet láthattunk egyébként, Svájc néhány másodperccel a vége előtt harcolta ki a 19–18-as győzelmet.

Döcögött a rajtunk, a dudaszós izraeli duplára nem jött hamar a válaszunk, ideges volt a Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni összeállítású, Földi Attila vezette csapatunk. Első kosarunkat Böröndy jegyezte, s a védekezésünk stabil alapot teremtett, így miután fejbe verték, hamarosan újabb ziccert dobott, amellyel egyenlítettünk. Kiss Virág büntetővel alakította 3–3-ra az állást, majd Papp gyönyörű megoldásának tapsolhattak a nézők. Kiss kosarával és Szabó Fanni duplájával néggyel húztunk el, izraeli szépítés után Böröndy is beügyeskedte a gyűrűbe a labdát.

Papp Klaudia kezét kellett ápolni (Fotó: Kovács Péter)

Nyolc nyolcnál utolért minket a rivális, Papp viszont egyből beköszönt. Fizikailag erősebbek voltunk, jobb csapat benyomását keltettük, igaz, ezt pontokra és különbségre is kellett váltani. Jó Böröndy-bejátszás után Kiss használta ki a magassági fölényét, a következő kosarunkat pedig Papp Klaudia szerezte (11–9).

Kiss megdolgozott a következő pontért, majd faultolt egyet, 3:24 perc volt hátra. Papp bevert egy távolit, egyre nyugodtabban nézhettük a történéseket. Kiss centermunkáját ismét megcsodálhattuk, Böröndy dobta a 16. pontunkat, Szabó meg a tizenhetediket. Kiss Virág és Szabó Fanni találata karnyújtásnyira hozta a magyar győzelmet, de igazából már csak le kellett pörgetni az órát valahogy. Papp azért egy egyezett egy látványosat, és Kiss Virág kosarával 21–16-ra nyertek a mieink, akikre Hollandia ellen létfontosságú ütközet vár még az este folyamán.

NŐI KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
D-CSOPORT
Magyarország–Izrael 21-16
A magyar pontszerzők: Kiss 7, Papp 6, Böröndy 4, Szabó 4
2. FORDULÓ
21.35: Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)

(Fotó: Kovács Péter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik