Spanyol barátok ellen száll harcba

BERECZKY ATTILA jelenti BergenbőlBERECZKY ATTILA jelenti Bergenből
Vágólapra másolva!
2008.01.16. 00:20
Címkék
Egyértelmű, hogy Nagy László kiemelkedő egyénisége a magyar férfi kézilabda elmúlt fél évtizedének – a jobbátlövő 2000 óta a Barcelona játékosa. A 209 centis átlövő az athéni olimpia után a nemzeti együttes csapatkapitánya lett.

Már az Európa bajnoki láz jele, hogy a hétfő esti vacsoránál hoszszasan beszélgettek a spanyolok elleni nyitányról?Már az Európa bajnoki láz jele, hogy a hétfő esti vacsoránál hoszszasan beszélgettek a spanyolok elleni nyitányról?

Ahogy közeledik a rajt, természetesen egyre többet beszélgetünk a kontinensbajnokságról – mondta Nagy László. – Érkeznek az információk a riválisok utolsó felkészülési mecscseiről, ezeket próbáljuk meg értékelni, s persze azon is jár az eszünk, hogyan tudnánk meglepni ellenfeleinket.

A fő cél, az olimpiai selejtező eléréséhez bravúrra lesz szüksége a csapatnak.

A mienknél erősebb csapatokat kell megelőznünk, ha el akarunk jutni a kvalifikációs tornára. A maximumot kell nyújtanunk, másképp nincs esélyünk. A tavalyi németországi vébé csoportkörében a csapat legyőzte a későbbi bronzérmes Dániát. Most is sokat lendítene a gárdán egy hasonló nagy siker.

Akkor remekül játszottunk a hajrában, s szerencsénk is volt. Jó lenne, ha ezúttal is így lenne. Az utóbbi napokban ön is tapasztalhatta, mennyi kellemetlenségben volt részünk, végre jóra fordulhatna minden. Úgy érzem, az utazás és a csomagok körüli hercehurca csak egységesebbé tette a csapatot, de jó lenne, ha mostantól a játékunktól lennénk egyre acélosabbak.

Csütörtökön Spanyolország ellen kezdi meg a csapat az Ebszereplést. Ha valamelyik ellenfelet tökéletesen ismeri, akkor ez a válogatott az. Segített a kapitánynak a rivális feltérképezésében?

Az információszerzésben, a spanyolokról megjelent cikkek fordításában segítettem Skaliczki Lászlónak, s az ismerőseim gyorspostával néhány mostanában készült felvételt is küldenek róluk.

Kapott friss híreket az ellenfélről?

Az utolsó felkészülési tornán megsérült két barcelonai csapattársam, a kapus David Barrufet és a jobbszélső Víctor Tomás, rájuk a csoportmeccsek idején biztosan nem számíthat Juan Carlos Pastor.

Különleges önnek a spanyolok elleni meccs?

Jól ismerem őket, csapattársaim és barátaim ellen kell kézilabdázom, de ilyenkor is csak egy fontos: a győzelem.

Sikerülhet pontokat szerezni a spanyolok vagy a világbajnok németek ellen?

Az alapvető cél, hogy a fehéroroszokat előzzük meg, és jussunk a középdöntőbe, ott találkozunk azokkal a csapatokkal, amelyek hozzánk hasonlóan az olimpiai selejtezős helyért harcolnak. De természetesen sokat segítene egy bravúros pontszerzés.

Évek óta ön az első számú magyar férfi játékos, alapember a Barcelonában, a válogatottbeli teljesítményét azonban rendre kritika éri, hiányolják a vállalkozókedvet, a több kapura lövést.

Tisztában vagyok ezzel, s igyekszem többet vállalkozni. Lehet, hogy a hétéves kosarasmúltam miatt ilyen a játékom, hiszen abban a sportágban jobban értékelik a gólpasszt, mint a kézilabdában. A tavalyi szezonom egyébként sem sikerült jól, az ősszel pedig egy kézsérülés hátráltatott. A válogatott azonban teljesen más, ezt semmivel sem lehet összehasonlítani. Számunkra ezért is nagyon fontos, hogy otthon mellettünk álljanak, ez nagy segítséget adhat a csapatnak az Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik