Varázslatos félidő

BERECZKY ATTILA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti LévárólBERECZKY ATTILA és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti Léváról
Vágólapra másolva!
2007.12.23. 00:25
Címkék
Parádés első félidei játékának köszönhetően Csehország ellen is nyert a magyar válogatott, s ezzel sorozatban harmadszor diadalmaskodott a Karácsony-kupán.

Még tornagyőztes is lehet a ma gyar válogatott, írtuk egy nappal korábban, a szlovákok elleni egygólos siker után. Ám ahhoz, hogy a mieink sorozatban harmadszor is megnyerhessék a négy visegrádi ország immár hagyományos viadalát, előbb a szlovákoknak kellett legalább egy pontot elvenniük a magyar csapatot az első napon legyőző lengyelektől. Nos, Skaliczki László játékosai úgy vonultak el átöltözni, hogy legfeljebb másodikak lehetnek, hiszen Lengyelország a hajrában hat góllal vezetett. A házigazda azonban parádés utolsó öt percet produkált, és Jan Faith utolsó másodpercben lőtt góljával egyenlített. Így mire Zubai Szabolcsék melegíteni érkeztek, megnyílt előttük az első hely felé vezető út.

A siker lehetősége hatalmas pluszmotivációt jelentett az amúgy is remek szellemű fiatal magyar válogatottnak. A déli kezdési időpont cseppet sem zavarta a magyarokat, s ahogyan a mérkőzés mutatta: megették ebédre a cseheket. Védekezésben a falat remekül összefogó Schuch Timuzsin vezérletével jócskán átlagon felülit pordukáltak a mieink, a cseh játékosok nem találtak rést a szinte tökéletes harmóniában összedolgozó belső négyesen. Ha pedig véletlenül lövőhelyzetbe kerültek, a remek napot kifogó Mikler Rolanddal találták magukat szembe; a Dunaferr kapusa ezen a napon nem ismert kíméletet. Védett átlövést, ziccert, a szélsők pedig egy idő után bizonytalanságról árulkodó arckifejezéssel ugrottak fel, hogy aztán belelőjék a labdát a kiválóan helyezkedő magyar kapusba.

Gyorsan eldőlhetett volna a Karácsony-kupa utolsó mecscse, ha támadásban kicsit öszszeszedettebbek a magyar fiúk. A sok technikai hiba miatt azonban a csehek a mieink remek védekezése ellenére húsz percig tartották magukat. Ebben az időszakban is végig Magyarország vezetett, ám az előny nem volt megnyugtató. A félidő utolsó tíz percében aztán csapatunk robbantott: nem volt gyenge pont a mieinknél, a szövetségi kapitány is érezte, bárkit küld pályára, jól teljesít. A semleges nézők is sűrűn tapsoltak Oláh és társai csodás támadásai láttán, a lelátón szurkoló félszáz felvidéki magyar pedig derekasan biztatta a szárnyaló együttest.

A félidei tízgólos vezetést a folytatásban is sikerült tartani, a 45. percig a csehek felzárkózási kísérleteit könnyedén verte vissza válogatottunk. Ekkor azonban fáradni látszott egüttesünk, de még egy tízperces gólcsend is belefért. Amikor pedig 25–21-re feljött az ellenfél, a csapat egyik legjobbja, Oláh Gábor lőtt roppant fontos gólt.

A végén négy gól maradt meg az előnyből, így sorozatban harmadszor is Magyarország nyerte meg a Karácsony-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik