Luis Aragonés: Mondják már meg, hány vb-t vagy Eb-t nyert Raúl?!

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 19:32
Aarhusban, a házigazda dánok ellen játszik Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést a spanyol labdarúgó-válogatott, amelynek szövetségi kapitány, Luis Aragonés minden bizonnyal a kezdőcsapatban számít Cesc Fabregas és Andrés Iniesta játékára, ám még mindig a madridi idol, Raúl távolmaradása miatt kénytelen magyarázkodni.
A heves vérmérsékletű Aragonés egyelőre ura a helyzetnek, már ami Raúl mellőzését illetei
A heves vérmérsékletű Aragonés egyelőre ura a helyzetnek, már ami Raúl mellőzését illetei
A heves vérmérsékletű Aragonés egyelőre ura a helyzetnek, már ami Raúl mellőzését illetei
A heves vérmérsékletű Aragonés egyelőre ura a helyzetnek, már ami Raúl mellőzését illetei

A spanyol csapat jelen állás szerint a Casillas - Sergio Ramos, Capdevila, Marchena, Raúl Albiol – Albelda, Joaquín, Iniesta, Fabregas, Xavi -Fernando Torres összeállításban kezd a dánok ellen.
A szakembert legutóbb egy kerítés választotta el a Raúllal mellett tüntetőktől és a kapitány már türelmét is vesztve kérdezett vissza a rögtönzött „sajtótájékoztatón”. A szurkolók között volt olyan, aki Raúl álarcban ment el, hogy tiltakozzon a kedvenc válogatottbeli mellőzése ellen…

Aragonés a németországi világbajnokág után felejtette el a madridiak klasszisát, pedig nélküle éveken keresztül elképzelhetetlen volt a spanyol válogatott.

Annak szereplésébe, világversenyeken való eredményeibe kapaszkodott bele ezúttal Aragonés.

„Tudják, hogy hány vb-n vett részt Raúl? Hármon. És azt tudják, hogy hány Eb-n volt ott? Kettőn. Mondják már meg, tudtunk nyerni vele… „

A szakember eme okfejtését háromszor is megismételte, mielőtt távozott volna, ám máshol, másokkal ennél azért bőbeszédűbb volt. Nekik elárulta, hogy egy cseppnyi rossz érzés sem motoszkál benne Raúl kihagyása miatt, szentül meg van győződve arról, hogy mindig azok alkotják a legjobb spanyol válogatottat, akiket meghív.

A Raúl-ügy a spanyol válogatottal kapcsolatban immár egy éve rendre visszatérő téma, főként, hogy az együttes korántsem olyan magabiztos a selejtezőkön, mint az elmúlt világversenyek előtt. Kivételt képez ez alól a legutóbbi vb-selejtezős sorozat, ahol a szlovákok ellei pótkvalifikáción biztosították helyüket a vb-re.

A téma most azért lett ismét visszhangosabb a korábban megszokottnál is, mert az elsőszámú spanyol csatár, David Villa sérülése miatt a kezdőcsapatban megüresedett egy hely. Bár pletykaszinten felvetődött az is, hogy Aragonés mégis meghívná Raúlt, ehhez azonban gyorsan hozzá is tették, hogy a megbántott madridi játékos most már csak azért sem térne vissza. Majd ha Aragonés megy… Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy a szövetségi kapitány nem adta meg neki azt a lehetőséget, hogy lecsapja ezt a magas labdát…

A vb után már többször is lehetőség adódott Aragonés távozására és így Raúl reaktiválására, a spanyol sajtó és a közvélemény is követelte a szövetségi kapitány távozását, de főnökei kitartottak mellette és nem fogadták el lemondását. Ez egyben rövidre zárta egyben a madridi támadó válogatottbeli szereplését is az Eb-selejtezőkön.
A spanyol válogatott kilenc Eb-selejtezőjén 19 pontot gyűjtött, ez jelenleg a második helyre elég.

A továbbjutást jelentő két helyért azonban igen nagy csatában vannak a nyolc meccsen 19 pontot gyűjtő svédekkel, de a 14 pontos dánokat is hiba lenne leírniuk. A képbe váratlanul az észak-írek is bekerültek – köszönhetően többek között a spanyolok meglepő legyőzésének is -, ők kilenc találkozót követően 16 pontnál járnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik