Jókor lőtt Domino-gólok

RÁC BENEDEK BALÁZS, SZABÓ GÁBORRÁC BENEDEK BALÁZS, SZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.19. 00:49
Címkék
A vízilabda-bajnokság szerdai rangadóján végig a házigazda Domino irányított, és bár az Egernek voltak lehetőségei a döntetlen kiharcolására, a hazaiak jól időzített gólokkal nyertek.

Szerény érdeklődés mellett és meglepetésre a hazai szurkolói kemény magot nélkülözve játszották le a férfi pólóbajnokság szerdai rangadóját, az Euroliga legutóbbi játéknapján egyaránt pozitív élményekkel gazdagodó Domino és Eger találkozott a Kőér utcában. A Honvéd kezdett agilisabban, az első negyedben alaposan megszórta a hevesieket, más kérdés, hogy a tizenkét lövésből végül csak három ért célt. Többek között amiatt, mert Jászberényi Gábor ötször hárított ebben a periódusban, ráadásul két alkalommal bravúrt kellett bemutatnia.

Mégis rossz szájízzel zárta az első negyedet a kapus, ugyanis a felvonás befejezése előtt közvetlenül nem tudta semlegesíteni a korábban két ziccerben is hibázó, ezúttal huszonkét méterről pattintó Szívós Márton kísérletét. A második játékrészben párosával érték el a gólokat a csapatok, a már ekkor négy gólig jutó Biros Péter jóvoltából 7–4-re megugrott a házigazda. Az újra jól játszó Fodor Rajmund villanásával (Benedek Tibor passzát helyezte a bal sarokba), 8–6-tal zárult a harmadik negyed.

Az Eger, akárcsak 7–6-nál, 8–7-nél sem tudott egyenlíteni, pedig egy kihagyott hazai helyzet után létszámfölényben adogathatott a Honvéd kapuja előtt. Märcz Tamás lövését blokkolták a piros-fehérek, így a másik oldalon a Domino támadhatott kettő az egy ellen, és a kapu előterébe kényelmesen beúszó Kiss Gergely nem is hibázott. Öt perccel a lefújás előtt időt kért Kovács István, és ezt követően a megítélt emberelőnyben Fodor lóbált, majd Benedeket játszotta meg, ő pedig a bemozduló Biroshoz passzolt, aki ötödször is eredményes volt (10–7).

Ez már sok volt az Egernek, és bár Kis Gábor még szépíteni tudott, hiába próbált meg időkéréssel is csodát tenni Gerendás György egy perccel a lefújás előtt, több gól már nem született.

Vagyis a Domino Molnár Tamást és Kovács Olivért is nélkülözve begyűjtötte a nagyon fontos két pontot, így az Eger nem tudott közel férkőzni szerdai vetélytársához a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik