Nem kellenek az öregek

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 00:16
Címkék
Egyelőre nem bontott szerződést az FC Fehérvár az első keretből a ligacsapathoz küldött Kuttor Attilával, Horváth Ferenccel, Terjék Lajossal és a horvát Antonio Kovaccsal. Marijan Vlak vezetőedző elsősorban a fiatalítással indokolta a négyes átirányítását.

„Tiszta vizet a pohárba!” mot tóval szurkolói ankétot tartanak pénteken Fehérvárott – nem először. A klub internetes oldalán olvasható felhívás végén ott virít a szokásos záradék:

„...az ankéton minden szurkoló választ kaphat a kérdéseire.” A

megjelentek Gál Lászlót, a csapatot működtető futballcég ügyvezetőjét is hosszasan faggathatják majd az összejövetelen, ezzel elvileg közelebb kerülhetnek – a feltételes mód marad! – néhány problémásnak tetsző ügy megoldásához. A beszélgetések egyik klaszszikus, visszatérő eleme a klub gazdasági helyzete, ami a vezetői szintű, „pozitivista” kommunikáció minden erőfeszítése ellenére is zavarosnak tűnik, hitelesen legalábbis eddig nem sikerült cáfolni azt a sajtóértesülést, amely szerint a futballcég adóssága lassan ferencvárosi magasságokba kúszik (a „licit” jelenleg félmilliárdnál tart).

Az unalomig ismételt tematikát ezúttal egy szerdai hír, Kuttor Attila, Horváth Ferenc, Terjék Lajos és Antonio Kovac ligacsapathoz irányítása törheti meg: a kvartett tagjai a klub honlapján ugyancsak megtalálható, zanzásított (a szakmai stábbal közösen hozott, ám ügyvezetői tálalásban előadott…) indoklás szerint

„…nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, teljesítményük nem volt megfelelő. Az erőteljes fiatalítás a cél továbbra is, és ebbe sem Kuttor, sem Horváth Ferenc nem fér bele. (…) A mérkőzéseken az edzők által elvártakat nem adták viszsza, s mivel nem fiatal játékosokról van szó, így el kell gondolkodni azon, hogy a továbbiakban szerződésük fenntartása érdemes-e.”

Az edző szerint logikus döntés született.

„A négy játékos jelenleg nem tagja az első csapat keretének, amit az eredmények is indokolnak – nyilatkozta Marijan Vlak, a Fehérvár horvát vezetőedzője. – Fél évem maradt arra, hogy

tétmérkőzésen felmérjem az eddig kevesebb lehetőséget kapó fiatalok képességeit, így most ők jutnak szóhoz.”

Végigfutva a négyes tagjain: a doyen, Kuttor Attila a csapat kapitánya, a szintén nem Benjámin-korú Horváth Ferenc három góllal a Fehérvár legeredményesebb játékosa a tavaszszal, Terjék Lajos jelenleg sérült (egyébként 26 éves), míg a horvát Antonio Kovac (29) téli igazolása óta egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára – azaz a fentebbi eszmefuttatás itt-ott sántít. A két napja a tartalékokkal edző „kiemeltek” a faliújságról értesültek a visszaminősítésről, s csupán az interneten olvastak a szerződésbontásról.

„Életemben nem kerültem hasonló szituációba, régebben legalábbis nem ültettek a lelátóra azért, mert zsinórban három gólt lőttem. A szerződésem él, teszem a dolgom, edzek. Egyébként igazából nem is tudom, mi történik velünk. A lényegen a véleményen sem változtat…” – fogalmazott csöppnyi malíciával a támadó Horváth Ferenc, másodállásban a fehérvári U18-as csapat edzője.

„Hrvoje Braovic pályaedző múlt csütörtökön azzal állt elém: Marijan Vlakkal együtt várják, hogy felépüljek, ehhez képest még inkább meglepődtem, de nincs mit tenni, játékosként el kell fogadnom a döntést” – hajolt meg a felsőbb akarat előtt a részleges combizomszakadással bajlódó Terjék Lajos. Mellesleg Terjék Lajosnak háromhavi fizetéssel és némi prémiummal adós a klub, erről a mai összejövetelen nyilván szó esik majd…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik