Csak három lépésre a dicsőségtől

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.04.10. 23:38
Címkék

A Bp. Honvéd 2004-ben, az MTK 2000-ben szerepelt legutóbb a Magyar Kupa döntőjében: a kispestieket az FTC múlta felül 3–1-re, míg a Hungária körútiak a Vasast verték meg ugyanilyen különbséggel – egyaránt négyezer néző előtt... Bár a párharc győztese ezúttal még csak az elődöntőben lesz érdekelt, a két csapat „szóvivője” néhány szó erejéig a döntőre is kitért.

A tavaszi formát tekintve, valamint az első mérkőzés (2–2) eredményének tükrében a vendéglátó Honvéd reményei tűnnek megalapozottabbaknak, mindemellett a kispesti táborból éppen a vezetőedző, Supka Attila nem osztja a tények sugallta vélekedést.

„A Honvédnak és az MTKnak is győzelemre kell játszania, egyrészt mert meggyőződésem, hogy a továbbjutáshoz gólt kell rúgnunk, másfelől a közönséget is ki kell szolgálnunk – mondta Supka Attila. – Színvonalas

mérkőzést szeretnénk vívni az MTK-val, de ugyanilyen fontos az eredmény is, azaz tovább akarunk jutni. Vannak távolabbi céljaink, sőt álmaink is, de nem az a lényeges, hogy felfedjük, hanem hogy valóra váltsuk őket. A Honvéd régen nyert Magyar Kupát, ami fájdalmas a szurkolók számára, ugyanakkor extra motivációt jelent a játékosoknak. A részsiker nem forintosítható, a nemzetközi kupaszereplés viszont jól jövedelmezhet a klubnak és a futballistáknak is... Fogalmam sincs róla, mennyi a csapat célprémiuma, engem éppenséggel nem is érdekel, az összeg ismerete nem tartozik a feladatkörömhöz. Azt viszont tudom, hogy az egyik legjobb magyar együttessel találkozhatunk, és kiejthetjük, azaz egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a Honvéd ismét kilépjen a nemzetközi porondra. Ma az MTK-meccs jelenti a világ közepét, ráérünk utána azon morfondírozni, milyen jó lenne – vagy milyen jó lett volna... – május kilencedikéig szerda–szombat ritmusban pályára lépni.”

Amit Supka Attila talán babonából sem említ, azt Kanta József, az MTK irányítója csendben kimondja: a Honvéd valamivel esélyesebb a négy közé kerülésre.

„Nagyobb önbizalommal kell futballoznunk a Bozsikstadionban, mint az eddigi tavaszi mérkőzéseinken – szolgált recepttel Kanta József. – A Honvéd hazai pályán erős, magabiztosan játszik, de ettől még nem kell minket leírni. Rossz passzban voltunk, s erre gyenge kifogás, hogy kevesen vagyunk vagy túl fiatal a csapat. Az ősszel nem ugyanez volt a helyzet? Bebizonyítottuk, mire vagyunk képesek, s az benne is volt a csapatban. Az már inkább meglepett, hogy kudarcszériánk ennyire elnyúlt. Hogy az MTK megnyerheti-e a Magyar Kupát? Természetesen, de ehhez először Kispesten kell a maximumot nyújtanunk, és aztán még három meccsen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik