Nem bírják még idegileg

SOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti PodgoricábólSOMOGYI ZSOLT és MIRKÓ ISTVÁN (fotó) jelenti Podgoricából
Vágólapra másolva!
2007.03.26. 23:03
Címkék
Montenegró–Magyarország 2–1. Az eredmény lesújtó, főleg annak tükrében, hogy a meccs első percében lőtt Priskin Tamás-góllal a válogatottunk hosszú ideig vezetett, és hogy a csapat sokáig uralta a pályát, ám végül két védelmi hiba, s két tizenegyesgól átírta a meccs forgatókönyvét. A podgoricai vereség másnapján Várhidi Péter szövetségi kapitány meglehetősen kialvatlannak tűnt, amikor a Hotel Crna Gora halljában arról beszélt, mi okozta a mieink vereségét.

Folytatás a 2. oldalról

hogy lesznek hibák, lesznek vereségek, de muszáj tanulnunk. Ezt mondja azóta, amióta kinevezték... Nos, ha Montenegróban nyomás alatt voltunk a második félidőben, akkor rémisztő belegondolni, mi lesz Athénban, Isztambulban, Oslóban. Egy Máltánál alig nagyobb országban, egy először porondra lépő csapattól szenvedtünk vereséget. Lenézhetjük Montenegrót, de ez hiba lenne: náluk volt három olyan képességű játékos, amilyen nálunk nincs. Még ez a kis ország is büszkélkedhet egy olyan támadóval, mint az AS Roma játékosa, Mirko Vucsinics. Azonban az igazán nagy probléma az, hogy a már említett két védőnk otthon nem találkozik Mirko Vucsinicshez hasonló képességű, és ennyire agresszív csatárral, vagyis valójában nem meglepő, ha az ilyen tudású játékosok elleni harc felőrli az idegeket. Ezzel együtt súlyos hiba lenne a két fiú nyakába varrni a vereséget, már csak azért sem, mert szerdán meccset játszunk, ráadásul nem két hétre, hanem három évre tervezünk.

Az érvelést a kritikusai ön ellen fordítják, mondván, előre gyártott felmentésekkel bélelte ki a kényelmes székét, hiszen minden vereség után mondhatja:

türelem, még tanulunk, majd három év múlva lesz eredmény…

Kényelmes?! Azt hiszik, nekem jó a vereség, nem rajtam verik el a port a kudarcok után? Butaság ezt állítani, de fiatalítani, új csapatot építeni, közben eredményeket is felmutatni nem könnyű. Hogy is szól a mondás: a bordélyházban működő lánynak nehéz jól dolgoznia, és közben érintetlennek is maradnia.

El kell fogadni, hogy ekkora hibákat követnek el a mi futballistáink?

Tanulnunk kell. Vaskó Tamás esetében már Fülöp Mártonnál volt a labda, de itt a bíró hibázott nagyot, hiszen elnézte a montenegróiak lesállását, amit egyébként az asszisztense is jelzett. A szünetben megbeszéltük, az ékekre felpaszolt labdánál úgy helyezkedjünk, hogy a csatár csak befelé tudjon lefordulni, akkor ugyanis a védőtársak segíthetnek, ha a másik irányba teszi, szabad az út a kapu felé: a második gól előtt a montenegrói támadó mégis kifelé tudta elvinni a labdát Vaskó Tamás mellett, Balogh Béla keresztezni próbált, de rossz döntést hozott, amikor becsúszott.

Szervezetten kell majd futballozni Moldova ellen

Huszti Szabolcs beállása után a légiós mellett Tőzsér Dániel is a bal

? Nem, mert az ellenfelet előzetesen ezen az oldalon láttuk átjátszhatónak, itt akartunk a védővonala mögé kerülni, és innen indult az az akció is, amely végén Priskin Tamás szemben állt a kapussal, de sajnos kimaradt a ziccer. Huszti Szabolcstól azt vártam, hogy a szintén fürge Hajnal Tamással együtt a csúszós talajon meg tudja tartani a labdát a robusztus védők között, de ez nemigen sikerült. Miben bízhatunk a szerdai, Moldova elleni Európa-bajnoki selejtező kapcsán? Két figyelmetlenség okozta a vereséget, egyébként szervezettnek láttam a csapatot, az első félidőben látott teljesítményre lehet alapozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik