Didier Drogba találatai sem értek három pontot

SZŰCS ANDRÁS, B. B.SZŰCS ANDRÁS, B. B.
Vágólapra másolva!
2006.12.26. 23:33
Címkék
A Reading tette a legszebb ajándékot a Manchester United karácsonyfája alá: pontokat vett el a Chelsea-től. Az MU hozta magát: megverte a Wigant, így a két nagycsapat közti különbség négy pontra nőtt.
Didier Drogba kétszer ünnepelt, ám a Chelsea ezúttal nem tudott gyôzni
Didier Drogba kétszer ünnepelt, ám a Chelsea ezúttal nem tudott gyôzni
AFP
Didier Drogba kétszer ünnepelt, ám a Chelsea ezúttal nem tudott gyôzni
Didier Drogba kétszer ünnepelt, ám a Chelsea ezúttal nem tudott gyôzni
Didier Drogba kétszer ünnepelt, ám a Chelsea ezúttal nem tudott gyôzni
AFP
Didier Drogba kétszer ünnepelt, ám a Chelsea ezúttal nem tudott gyôzni

A szezon elején nem tűnt valószínűnek, hogy a Chelsea címvédése a Reading teljesítményén (is) múlhat, most mégis ott tartunk, hogy az újonc gyakorlatilag a legfőbb kihívó, a Manchester United keze alá dolgozik.

Októberben ugyan a bajnok nyert a Madejski Stadionban, de a kezdő kapus, Petr Cech, valamint helyettese, Carlo Cudicini is hordágyon hagyta el a pályát.
Természetesen a Reading „ámokfutása” volt a fő téma a visszavágó előtt, a két ludas, Stephen Hunt és Ibrahima Sonko is óvatosan készült a meccsre. „Nem tudom, milyen fogadtatásban lesz részem. Az emberek nagy része tudja, hogy baleset volt, és hogy nem szándékosan okoztam sérülést – mondta Hunt. – Steve és én is kaptunk leveleket, amelyeken először nevettünk, másodjára azonban már nem. Megijedtem. Nem tudod, honnan jönnek az ilyen levelek, és azt sem, hogyan védd meg magad. Vannak gonosz emberek, és ők bármire képesek lehetnek” – fogalmazott Sonko, aki társával egyetemben több halálos fenyegetést kapott az őszi csata óta.

Mindezek után cseppet sem meglepő, hogy a Reading menedzsere, Steve Coppell sem volt túl bátor, konzervatív taktikát álmodott meg, ami egy ideig be is vált. Aztán a Chelsea egyik leghatékonyabb fegyvere, a pontrúgás és az élete formájában játszó Didier Drogba leküzdötte az ellenállást: az elefántcsontparti csatár Frank Lampard szögletét bólintotta be – ám az újonc sem volt helyzet híján, és a második félidőben a Chelsea által fiatal korában elutasított Leroy Lita egyenlített is.

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Ez már kellő figyelmeztetés volt a pazarló bajnoknak, amely Drogba második, a mérkőzés harmadik fejes góljával öt percen belül visszaállította a különbséget, de a Reading ettől sem tört meg. Az már más kérdés, hogy az újbóli egyenlítés legfőképpen Ashley Cole és Michael Essien érdeme volt. Történt, hogy a balbekk Kevin Doyle beadását akarta eltakarítani, de a ghánait találta el, akiről a fentebb említett két kapust helyettesítő Henrique Hilário mellett a hálóba vágódott a labda – ezáltal a később fellépő Manchester Unitednek lehetősége nyílt arra, hogy négy pontra növelje a különbséget riválisával szemben.

A United be is gyűjtötte a kötelező három pontot a Wigan ellen. Sir Alex Ferguson rendesen megkavarta a kártyákat, például az Aston Villa ellen duplázó Cristiano Ronaldo sem kezdett – igaz, aztán csereként a portugál középpályás most is betalált kétszer.

No, azért a skót mester sem lehet túl nyugodt, mert szombaton újabb bajnoki kör következik, és a Reading az Old Traffordra lesz hivatalos…

PREMIER LEAGUE, 20. FORDULÓ
Chelsea–Reading 2–2 G: Drogba (38., 72.), ill. Lita (67.), Essien (85. – öngól)
Tottenham–Aston Villa 2–1 G: Defoe (58., 77.), ill. Barry (81.)
Manchester United–Wigan 3–1 G: C. Ronaldo (47., 51.), Solskjaer (59.), ill. Baines (90. – 11-esből)
Watford–Arsenal 1–2 G: T. Smith (23.), ill. Gilberto Silva (19.), Van Persie (83.)
(Watford: Priskin Tamás az utolsó percben lépett pályára)
West Ham–Portsmouth 1–2 G: Sheringham (81.), ill. Primus (17., 38.)
Blackburn–Liverpool 1–0 G: McCarthy (49.)
Bolton–Newcastle 2–1 G: Ramage (32. – öngól), Anelka (57.), ill. Dyer (8.)
Everton–Middlesbrough 0–0
Sheffield United–Manchester City 0–1G: Ireland (78.)
Szerda, 21.00: Charlton–Fulham (tv: Sport1)

A KÖVETKEZŐ FORDULÓ: Szombat, 13.45: Charlton–Aston Villa (tv: Sport1, 13.30), 16.00: Blackburn–Middlesbrough, Bolton–Portsmouth, Chelsea–Fulham (tv: Sport2), Everton–Newcastle, Man. United–Reading, Tottenham–Liverpool, Watford–Wigan, West Ham–Man. City, 18.15: Sheffield United–Arsenal (tv: Sport2) ---- K ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik