Petr Cech már úszik és erősít

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.12.13. 01:05
Címkék
Amíg a többi angol csapat pihen (vagy UEFA-kupa-meccset játszik), a vasárnapi „óriások csatájának” két résztvevője, az Arsenal és a Chelsea elmaradását pótolja, vagyis korábbról elhalasztott bajnokin lép fel. Az „ágyúsok” a Wigan otthonában igyekeznek faragni a listavezető Manchester Uniteddel szembeni 18 pontos hátrányukból, és ugyanez a céljuk a „kékeknek” is, azzal a különbséggel, hogy ők a Newcastle-t fogadják, és „csak” nyolc pont mínusz ledolgozása a feladatuk.
Ami a Chelsea-t illeti, a csapathoz a kedden egy jó, egy rossz és egy közömbös hír futott be. Kezdjük az együttes számára pozitív információval: Petr Cech, a gárda október 14-én, a Reading elleni bajnokin koponyatörést szenvedő, 24 éves cseh kapusa valószínűleg január közepén ismét edzésbe állhat.

„Sokkal jobban érzem magam, napról napra gyógyulok – mondta Petr Cech. – Nemrégiben elkezdtem a konditeremben és az uszodában tréningezni, és ez örömmel tölt el. Persze egyelőre fáraszt a mozgás, de ez normális, hiszen fizikailag még mindig kissé gyenge vagyok.”

A cseh kapus gyógyulásával szemben a Chelsea csapatvezetői nem örülhetnek Joe Cole állapotának. A november 26-i, Manchester United elleni rangadón megsérülő középpályásnál az orvosok lábcsonttörést diagnosztizáltak, ezért legalább három hét pihenésre szorul.

És végezetül egy információ, amely a legkevésbé sem foglalkoztatja Chelsea játékosait.

Jens Lehmann, az Arsenal kapusa a vasárnapi, Didier Drogbával történt ütközését firtató újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „Kedvelem Drogbát, néhány csapattársával ellentétben ő sohasem inzultál engem. Hogy ki az, akit nem csípek? Például Frank Lampardot, aki külön specialistája annak, miként lehet az ellenfelet felhergelni.”

További angliai hír: a West Ham megüresedett kispadját a legfrissebb információk szerint Alan Curbishley, a Charlton korábbi menedzsere foglalhatja el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik