Kegyetlenek az edzőkkel

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.11.07. 00:37
Címkék
Ha valaki Brazíliában edzőként ül valamelyik élvonalbeli csapat kispadján, az körülbelül olyan feladatra vállalkozik, mintha egy felingerelt bikát kellene megülnie. Az edzői poszton hosszabb ideig megmaradni szinte lehetetlen – a bajnokság eddigi statisztikái legalábbis ezt mutatják.
A dél-amerikai Série A idényének eddig lejátszott harminchárom fordulója során a húsz együttesnél harminckilenc (!) edzőváltás történt. Vagyis csapatonként átlagosan majdnem kettő, ami azt jelzi, hogy a tulajdonosok nem sokat haboznak, ha gyenge a teljesítmény, repül az edző!

Legutóbb például Marcelo Vilar, a tizenötödik helyen szerénykedő Palmeiras edzője jutott erre a sorsra: s az idén már másodszor lett munkanélküli.

Merthogy nem most fordult elő vele első alkalommal, hogy a Palmeiras tulajdonosa átnyújtotta a munkakönyvét. Még májusban történt, hogy a szerény eredmények miatt Vilar mester menesztése mellett döntött a klubvezetőség, mivel azonban a gondokra az edzőváltás sem jelentett megoldást, a szakember szeptemberben újra a csapat kispadján találta magát.

A 2003 óta körmérkőzéses rendszerben zajló brazil országos bajnokság idei kiírásában egyébként a 67 pontos Sao Paulo vezet a 62 pontos Internacional és az 55 pontos Santos előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik