Smashnova az első duplázó

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.31. 01:03
Címkék
A címvédő izraeli Anna Smashnova nyerte meg a 145 ezer dolláros Tippmix Budapest Grand Prix női tenisztornát, a döntőben 6:1, 6:3-ra verve meg a spanyol Lourdes Domínguez Linót.
Smashnova igencsak bekezdett a fináléban, már 3:0-ra vezetett, amikor ellenfele megnyerte első – és abban a szettben utolsó – játékát. A második játszma aztán elég hektikusan indult, hiszen az első hét adogatójátékból ötöt a fogadó nyert meg. Az adok-kapokból a nagyrészt defenzíven játszó címvédő jött ki jobban, és 5:3 után ismét megbrékelte az ötödik kiemelt Domínguez Linót, így megnyerte a meccset és a tornát is.„Türelmesen teniszeztem, és keményen megharcoltam minden pontért. Nem volt olyan könnyű győzelem, mint amilyennek az eredmény alapján látszik” – mosolygott Smashnova, aki az első duplázó játékos a verseny történetében, ráadásul mind a 12 eddigi WTA-döntőjét megnyerte.A párosoknál a harmadik helyen kiemelt Janette Husarová, Michaella Krajicek szlovák–holland kettős szerezte meg a győzelmet, miután a fináléban három szettben legyőzte a Lucie Hradecká, Renata Voracová kettőst. Márky Jenő versenyigazgató elégedetten értékelte az elmúlt hetet. „Pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, a külföldi partnerektől és a WTA-tól is, amely külön elismerésben is részesítette a versenyt. Nagyon erős volt a mezőny, és színvonalas összecsapásokat láthattak a nézők. Látszik, hogy a közönség is vevő az igényes női teniszre, hiszen harmincnyolc fokban is telt ház volt a döntőn. Érdemes lenne tehát kiemelten kezelni a versenyt, hiszen a Formula–1 mellett a WTA Tour az egyetlen nagy sorozat, amelynek magyarországi állomása van.”WTA-TORNA, TIPPMIX BUDAPEST GRAND PRIX (145 000 dollár, salak).
Egyes. Döntő: Smashnova (izraeli, 8.)–Domínguez Lino (spanyol, 5.) 6:1, 6:3. Páros. Döntő: Krajicek, Husarová (holland, szlovák, 3.)–Hradecká, Voracová (cseh) 4:6, 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik