Egy magyar kettős maradt

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.27. 01:51
Címkék
Egyesben még kedden elfogytak a magyarok a Tippmix Budapest Grand Prix 145 ezer dollár összdíjazású női torna főtáblájáról, szerdán pedig három hazai vagy hazai érdekeltségű párosunk zárta a napot felemás sikerrel.
Gubacsi Zsófia és Nagy Kyra a nyolcaddöntőben feledtette a balul sikerült egyest, ahol mindketten két sima szettben estek ki, és kettősük könnyedén lépett túl az osztrák Klemeschits testvérpáron. A második fordulóban már igencsak nehéz ellenfél jutott nekik: a második helyen kiemelt Eleni Daniilidu, Jasmin Wöhr görög–német duóval csapnak majd össze.Borsányi Csilla és Kiss Dóra számára óriási bravúr lett volna az Eva Birnerová, Stephanie Foretz cseh–francia páros legyőzése, ám a két fiatal teniszező csak a második szettben tudta egyáltalán megszorítani a jóval rangosabb ellenfelet, így hamar búcsúzni kényszerültek.Ennél sokkal kellemetlenebb meglepetés Szávay Ágnes kiesése: junior Roland Garros- és wimbledoni győztesünk negyedik kiemeltként indult az észt Maret Ani oldalán, akivel az első játszmát még rövidítésben hozta is. Ezután azonban a cseh Lucie Hradecká és Renata Voracová átvette a kezdeményezést, kiegyenlítettek, majd az utolsó szettre teljesen felőrölték Szávayék ellenállását, és ők jutottak a második fordulóba. Ami az egyeseket illeti, ott szerdán nem született különösebb meglepetés. Egyetlen kiemelt, a hetedikként rangsorolt szlovák Martina Suchá esett ki, ám őt az a német Martina Müller búcsúztatta, aki nem sokkal áll mögötte a világranglistán.WTA-TORNA, TIPPMIX BUDAPEST GRAND PRIX (145 ezer dollár, salak)
Páros, 1. forduló. Hradecka, Voracová (cseh)–Szávay Ágnes, Maret Ani (magyar, észt) 6:7, 6:4, 6:2; Gubacsi Zsófia, Nagy Kyra–D. Klemenschits, S. Klemenschits (osztrák) 6:1, 6:2; Birnerová, Foretz (cseh, francia)–Borsányi Csilla, Kiss Dóra 6:2, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik