Két sikercsapat együtt

KARVALITS LEVENTEKARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2006.07.13. 02:22
Címkék
Az utóbbi években egyre mélyebbre süllyedt a korábbi évtized férfi sikercsapata, de most remény van arra, hogy megforduljon a folyamat. A Zalakerámia támogatásával újra élgárda lehet a ZTE együttese, amely – bármily meglepő – máig a bajnokság nézőcsúcsával büszkélkedhet.
A zalai fiatalok az utóbbi idôben rendre üres lelátók elôtt játszottak
A zalai fiatalok az utóbbi idôben rendre üres lelátók elôtt játszottak
Unger Tamás
A zalai fiatalok az utóbbi idôben rendre üres lelátók elôtt játszottak
A zalai fiatalok az utóbbi idôben rendre üres lelátók elôtt játszottak
A zalai fiatalok az utóbbi idôben rendre üres lelátók elôtt játszottak
Unger Tamás
A zalai fiatalok az utóbbi idôben rendre üres lelátók elôtt játszottak
Anno 7500 ember volt a csarnokban, dacolva a tűzoltókkal, amikor Gellér Sándor, a zseniális irányító edzőként is megdicsőült. A kékekkel később Farkas Sándor három év alatt két bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerzett, ami még a katafai kocsma – félúton Körmend és Zalaegerszeg között – kibővítését is lehetővé tette, miközben edzők, játékosok tömegét nevelte a klub a sportágnak. Szűcs József, Góczán Gábor, Bodrogi Csaba, Braniszlav Dzunics, Nikola Lazics, Bencze Tamás, Kámán Tamás csupa szív, briliáns játéka felejthetetlen, hogy csak az emblematikus figurákat említsük – de sajnos évtizednyi távolságban van már a ZTE fénykora. Most a szűk esztendők után talán újra kosarasfellegvár lehet a zalai megyeszékhely, hála egy koncepciózus névszponzori megállapodásnak.

„A dinamizmus, a stratégia, a kitartás, a kemény munka és a csapatszellem nemcsak a sportot jellemzi, hanem a Zalakerámiát is, ezért a vállalat úgy határozott, hogy még aktívabb szerepet vállalva a közéletben, hosszú távú együttműködés reményében az ősztől három bajnoki évadon keresztül névadó szponzora lesz az egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő klubnak, a zalaegerszegi férfi kosárlabdacsapatnak. Olyan támogatást nyújtunk, hogy a gazdasági stabilitáson túl az elmúlt időszak szerényebb költségvetése mellett megvalósuló szerényebb célok helyett a korábbi éveket idéző, nagyra törő terveket tűzhet ki az együttes, és újra meghatározó szerepet játszhat a magyar kosárlabdasportban. Különösen azért, mert lehetőség nyílik az élvonalbeli gárdán túl a tehetséges utánpótláskorú játékosok szakmai fejlődésének és megtartásának támogatására” – mondta az ünnepélyes szerződéskötéskor Márton Péter, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Nem csupán az eddigi főtámogató, tehát Zalaegerszeg városa, hanem valószínűleg az egész magyar kosarastársadalom is örülne a fellegvár feltámadásának. Okkal vagy ok nélkül az elmúlt években sokat kritizálták a szurkolók a szakmai, menedzselési munkát, a játékosok teljesítményét – de a közhely ebben az esetben is aktuális: a profi sportban az anyagiak játsszák a legfontosabb szerepet az eredményekben. Most mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e idejében és jól igazolni három külföldi, valamint legalább egy magyar meghatározó játékost – ahogy azt Bodrogi Csaba klubelöljáró szeretné. A piac nem túl gazdag, de legalább az értékek megmaradnak az elmúlt idényből: három fiatal utánpótlás-válogatott tehetség, Baki Gergely, Simon László és Vertetics Ádám már aláírt, utóbbi emiatt halasztotta el továbbtanulását. Keresztes Rafael, Hoffmann Balázs és Kováts Viktor szintén marad, miközben visszatér szülővárosába Gáspár Dávid, míg Tóth Ádámot, a 16 éves centert annyian csábítják, hogy még folyamatban vannak az egyeztetések szerződésének időtartamáról, de valószínű az ő megtartása is. A legjelentősebb változás Nikola Lazics személye az edzői poszton, a korábbi játékos és tréner ismerősként tér vissza Egerszegre egy szerb élcsapattól. A veszteséglistán csupán a Kecskemétre távozó Csaplár-Nagy Ervin és a tanulmányait előtérbe helyező Cseszlai Ádám szerepel – különösen az előbbi helyett lesz nehéz hasonló termetű és tudású magyar centert találni.

A Zalakerámia-ZTE tehát tapasztalt külföldiek és ügyes magyar fiatalok dinamikus elegyét adja majd egy közismerten következetes, szimpatikus mesterrel – vagyis visszatérhetnek a szurkolók és a sikerek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik