Tomás Rosicky az Arsenalé

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2006.05.24. 01:34
Címkék
A cseh ász 8.8 millió euróért váltott
A cseh ász 8.8 millió euróért váltott
A cseh ász 8.8 millió euróért váltott
A cseh ász 8.8 millió euróért váltott
A cseh ász 8.8 millió euróért váltott
A cseh ász 8.8 millió euróért váltott
Még egy hét sem telt el azóta, hogy a Bajnokok Ligája fináléjával hivatalosan is befejeződött az európai futballszezon, máris zsákszámra rajzanak a futballisták egyik klubból a másikba. A hét egyik legjelentősebb üzletét éppen a párizsi döntő vesztese, az angol Arsenal ütötte nyélbe: az ágyúsok átigazolták Tomás Rosickyt, a Borussia Dortmund középpályását. A 25 éves cseh válogatott kiváló szervezőkészségével és átlagon felüli rúgótechnikájával hívta fel magára a Bundesligában szereplő sárga-feketék figyelmét, akik 2001-ben szerződtették a Sparta Prahától. Rosickyt az európai sajtó néhány napja hírbe hozta a spanyol Atlético Madriddal, ám az 53-szoros válogatott játékos az észak-londoniakat választotta.

„Az Arsenal Európa legjobb csapata, amely nagyszerű képességű, fiatal játékosokból és rutinos futballistákból áll, ebből az elegyből pedig Arséne Wenger személyében egy remek szakember kiváló gárdát kovácsolt. Ez az együttes már az előző idényben is bizonyított, de úgy vélem, a következőben még jobbak lehetünk” – hangzott a 178 centiméterre nőtt focista nem túl eredeti debütáló nyilatkozata. Rosicky – akit korábbi megállapodása 2008-ig kötötte volna a Dortmundhoz – új kontraktusának részleteit nem hozta nyilvánosságra az Arsenal, annyit biztosan tudni, hogy a szerződés hosszú távra szól és a bulvárlapok szerint 8.8 millió euró volt a vételár.

A labdarúgó 17 évesen debütált a nemzeti együttesben, majd 20 éves korában minden idők legfiatalabb cseh labdarúgója lett, akit hazájában megválasztottak az év játékosának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik