Götzért vagy Götz ellen játszik a Hertha BSC?

Borbola Bence, Moncz AttilaBorbola Bence, Moncz Attila
Vágólapra másolva!
2006.02.18. 00:00
Címkék
A Bundesligában már hat mérkőzés óta képtelen nyerni a Hertha BSC (egy vereség után öt döntetlen következett), az UEFA-kupában a Rapid Bucurestitől otthon elszenvedett vereség a kiesés szélére taszította a klubot, nem csoda, ha egyre többen úgy vélik, a szombati, Schalke elleni hazai fellépés sorsdöntő lehet Falko Götz vezetőedző számára.
Falko Götz többször úgy érezte, jobb, ha nem is nézi csapata vergôdését
Falko Götz többször úgy érezte, jobb, ha nem is nézi csapata vergôdését
Imago
Falko Götz többször úgy érezte, jobb, ha nem is nézi csapata vergôdését
Falko Götz többször úgy érezte, jobb, ha nem is nézi csapata vergôdését
Falko Götz többször úgy érezte, jobb, ha nem is nézi csapata vergôdését
Imago
Falko Götz többször úgy érezte, jobb, ha nem is nézi csapata vergôdését

Nem jellemző a kapkodás

Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar légiósa szerint nem túl valószínű, hogy balsikerű szombati bajnoki esetén az elöljárók azonnal elküldik Falko Götz vezetőedzőt.

„A Herthánál nem jellemző, hogy a klub vezetői kapkodnának, és hogy az edzőktől egy-egy rosszabb sorozat után megváljanak – mondta a futballista. – A klub menedzsere, Dieter Hoeness türelmes ember, ám tény, Falko Götzön már látszik a feszültség, tudja, ha egy-két mérkőzésen belül nem kerülünk ki a hullámvölgyből, az könnyen az állásába kerülhet. A szurkolók már kikezdték, transzparensekkel tüntetnek ellene, és intő jel az is, hogy egyre kevesebben jönnek ki a mérkőzéseinkre. Egyébként megértem az elkeseredésüket, hiszen lassan november óta tart a csapat mélyrepülése, sokszor még én sem látom, igazából mit is szeretne játszani a csapat. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy a Schalke elleni mérkőzés után milyen fejlemények lesznek a klubnál.”
„Olyan események történtek, amelyek homokszemeket szórtak a gépezetbe. Ez így nem mehet tovább” – dörögte Dieter Hoeness menedzser, még november közepén, a Borussia Dortmundtól elszenvedett vereséget követően, amikor az első jelentős repedéseket látta az általa felépített berlini váron. Aztán kiderült, a későbbiekben még úgy sem ment… Bár azt követően még egy tétmeccset sikerült megnyernie a csapatnak (december negyedikén Leverkusenben 2–1-re), utána elindult a máig tartó mélyrepülés.

A Bundesligában hat mérkőzésen öt pontot szerzett az együttes, az UEFA-kupában pedig – november 24. óta – három találkozót zárt győzelem nélkül. Az eredménytelenség szoros összefüggésben van a csapat gólképtelenségével, hiszen a bajnokságban ezen időszak alatt öt gólt sikerült szerezni (kimondott csatárnak egyet sem…), az UEFA-kupában pedig az említett periódusban két, gól nélküli döntetlen és egy 1–0-s vereség a mérleg.

A Hertha a 2003–2004-es idény óta nem volt ilyen válságban (akkor majdnem kiesett az élvonalból), és bár most nem fenyegeti a másodosztály réme, a nemzetközi porondnál kevesebbel aligha érik be a fővárosban. A szurkolók már tüntetnek az együttes ellen, Falko Götz vezetőedző a Rapiddal szembeni vereség után több játékost ki akart tenni a keretből, de kénytelen volt visszakozni, mert sérülések (Joe Simunic, Oliver Schröder) és eltiltások (Arne Friedrich, Malik Fathi) miatt gyakorlatilag minden épkézláb emberére szüksége van. Ettől még nem lenne meglepő, ha például Marcelinho hosszabb távon megúszná büntetés nélkül a gyengébb játékát, illetve a kilengéseit.

Egyébként már nem csupán Götz, de Dieter Hoeness menedzser is kiesett a drukkerek kegyeiből, a Rapid ellen (a meccsen már húszezren sem voltak kint…) szurkolói csoportok „Hoeness, takarodj!” transzparensekkel vonultak ki az Olimpiai Stadionba, a bulvárlapok pedig mind a trénert, mind a gazdasági főnököt kikezdték.

További gond lehet, hogy egyes internetes lapok megpendítették, a játékosok dönthetnek a vezetők sorsáról, és szerintük a futballisták inkább Götz ellen, mintsem mellette vannak. „Ez hülyeség! Tudjuk, hogy mi hibáztunk, a mi felelősségünk a rossz szereplés, nekünk kell újra felépíteni, amit leromboltunk” – mondta minderre a szombaton pihenő Arne Friedrich csapatkapitány.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik