Üzenet jött Londonból: John Gregory a kapitány

Borbola Bence, S. Zs.Borbola Bence, S. Zs.
Vágólapra másolva!
2006.02.15. 04:06
Címkék
John Gregory és a magyar válogatott közös jövőjétől hangos az angol sajtó. Kedden szinte az összes jelentős angol napilap nagy terjedelemben számolt be John Gregory esetleges magyarországi munkavállalásáról. A szigetországi médiumok szerint nagy esély van arra, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya John Gregory legyen.
John Gregory állítja: arról álmodozik, hogy sikeres magyar kapitány legyen
John Gregory állítja: arról álmodozik, hogy sikeres magyar kapitány legyen
John Gregory állítja: arról álmodozik, hogy sikeres magyar kapitány legyen
John Gregory állítja: arról álmodozik, hogy sikeres magyar kapitány legyen
John Gregory állítja: arról álmodozik, hogy sikeres magyar kapitány legyen
John Gregory állítja: arról álmodozik, hogy sikeres magyar kapitány legyen

A korábban többek között az Aston Villát, a Portsmouthot és a Derby Countyt is irányító tréner neve Magyarországon már hetek óta szerepel a lehetséges jelöltek között, ám Angliában eddig nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget ennek. Az angol sajtó munkatársai azonban valamit megneszelhettek, hiszen szinte egyszerre kezdtek el foglalkozni John Gregory esetleges magyarországi kapitánykodásával.

A Guardian, a világszerte ismert napilap, például már azt is tudja, ha a február 27-i MLSZ-elnökválasztáson Kisteleki István lesz a befutó, akkor néhány nappal később John Gregory repülőre ül, és meg sem áll Budapestig, ahol aláírja a két évre szóló szerződését. Az angolok egyébként teljes mellszélességgel állnak ki az arrafelé nagy népszerűségnek örvendő, korábbi hatszoros angol válogatott futballista mellett. A jelenleg a Sky Sport televíziós társaság szakkomentátoraként dolgozó tréner a Horvátország elleni világbajnoki selejtező idején már járt Budapesten, ahol vacsorán, majd néhány héttel később, január elején Londonban egy bajnoki mérkőzés megnézésével egybekötött hétvégén találkozott Nemes Ferenccel és Horváth Cs. Attilával, az MLSZ volt elnökségének két tagjával.
Az 51 éves szakembert, akinek egyébként a legmagasabb edzői végzettsége van, a londoni lakásán értük utol.

„Természetesen olvastam az angol lapokat, ám amíg a magyar szövetségnek nincs elnöke, felesleges bármiről is beszélni – mondta John Gregory. – A következő napokban sok minden eldőlhet. Sohasem tagadtam, milyen megtisztelő feladat lenne a magyar válogatottat irányítani, annak az országnak a nemzeti csapatát, amelytől több mint öt évtizeddel ezelőtt még az angol labdarúgás tanulhatott. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem lenne könnyű feladat kijutni a kétezer-nyolcas Európa-bajnokságra, ám nem is lehetetlen. Sőt...”

Az angol szakembert az utóbbi hetekben több angol klub is csábította a kispadjára, hiszen az angol második vonalban szereplő Millwall, a Queen’s Park Rangers és a harmadik osztályú Walsall is szívesen látná a kispadján.

„Sok edző mindenféle feladatot elvállal, csak azért, hogy munkája legyen – érvelt John Gregory. – Én azonban egyelőre semmi mást nem szeretnék, csak azt, hogy a jövőben én irányíthassam a magyar válogatottat. Ismerem a magyar futballt, sok sikerre éhes, tehetséges futballista játszik az U21-es válogatottban, akiket összegyúrva az idősebb, meghatározó játékosokkal ütőképes csapatot lehetne kovácsolni. Sohasem féltem a fiatalokhoz nyúlni, és úgy gondolom, ennek ezúttal is meg lenne a haszna.”

Egy biztos, ha a hamarosan felálló MLSZ-elnökségnek a választása John Gregoryra esne, akkor az angol tréner érkezésével több, brit érdekeltségű támogató is a válogatott mellé állna. Nincs kizárva tehát, hogy május 30-án Anglia ellen John Gregory irányításával lép pályára a magyar csapat. ---- E ---- C
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik