Végre ismét csatlakoztunk az elithez – holland lapszemle

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 09:43
A holland lapok nem meglepő módon Gakpót dicsérték (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Hollandia végül nagyon magabiztosan verte 3–0-ra Romániát a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A mérkőzés után a holland lapok nem meglepő módon nagyon magabiztosan és pozitívan értékeltek.

A Voetbal International több ízben is kiemelte, hogy 2008 óta először jutottak be a hollandok a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon. Ebből kiindulva a lap kiemeli, ismét elitnek számítanak a „narancsosok”. 

„Az elmúlt két tornán kifejezetten csalódást keltő volt a játéka a csapatnak, 2016-ban pedig ki is hagytuk az Eb-t – emlékeztetett a holland szaklap. – Most azonban végre ismét csatlakoztunk az elithez.”

A portál azt is megemlíti, az osztrákok elleni találkozó „felkeltette” a csapatot, így sokkal koncentráltabban vágtak neki a kieséses szakasznak. Ezzel a győzelemmel ráadásul úgy vélik a szakírók, hogy látótávolságba került az Eb-döntő, amire a holland labdarúgásban még csak egyszer volt példa. 

A lap egy másik cikkében úgy írta le a holland gárdát, mint egy csapat srácot, akik „bentlakásos iskolába járnak”, de a véleménye szerint „ez valahogy mégis működik”. 

Egy másik holland újság, a NOS szintén kiemeli, a múlt hét kifejezetten negatívan érintette a holland szurkolókat, ám ezzel a teljesítménnyel a csapatnak sikerült javítania a hibáját. Ennek ellenére a lap úgy véli, ismét gyengén kezdett a „narancsgárda”, de a végére összeszedte magát. 

A lap nem meglepő módon a gólszerző Cody Gakpo teljesítményét is éltette. „Az osztrák meccs után volt egy kis feszültség az együttesben, amit Gakpo gólja tudott felszabadítani. Rendkívül fontos volt az egész játéka a csapatnak.”

A holland AD szintén úgy vélte, Gakpo produkciója egyértelműen kiemelkedett az oranjéből, de az egész gárda nagyszerű teljesítményt nyújtott. 

A lap végül ráadásul odáig merészkedett, hogy feltegye a kérdést: esélyesnek számítanak-e már a hollandok a végső győzelemre?

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
NYOLCADDÖNTŐ
ROMÁNIA–HOLLANDIA 0–3 (0–1)
München, Allianz Aréna, 65 012 néző. Vezette: Felix Zwayer (Stefan Lupp, Marco Archmüller) – németek
ROMÁNIA: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos (Racovitan, 38.) – M. Marin (Cicaldau, 72.) – Hagi (Alibec, 72.), R. Marin, Stanciu (Olaru, 88.), Man – Dragus (Mihaila, 72.). Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu
HOLLANDIA: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven, 69.) – Schouten (Veerman, 69.), Simons, Reijnders – Bergwijn (Malen, a szünetben), Depay (Blind, 90+2.), Gakpo (Weghorst, 84.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Gakpo (20.), Malen (83., 90+3.)
Sárga lap: M. Marin (67.), Stanciu (82.), ill. Dumfries (78.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik