Kikapott az Inter, süllyed a Roma

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.04.24. 17:35
Címkék
Még az olasz labdarúgó-bajnoksággal kapcsolatos előítéletekhez képest is kissé gólszegény forduló volt a Serie A-ban a 33. kör, legalábbis ami a vasárnap délutáni találkozókat illeti. Amíg tegnap este a Milan-Parma meccsen három, a Siena-Udinese találkozón öt gól esett, ma hat összecsapáson összesen született néggyel több, tizenkét találat. Az esti Lazio-Juventus rangadó még valamennyit javíthat a forduló renoméján, de az már biztos, hogy nem ezt fogja az utókor a leglátványosabb játéknapnak elkönyvelni.
A legizgalmasabbak közé azonban még befuthat, hiszen három meccsen is az utolsó percekben született meg a győzelmet jelentő találat. A sereghajtó Atalanta Luigi Sala 88. percben szerzett góljával győzte le a nemzetközi kupaszereplésre is ácsingózó, de az egykor birtokolt, Bajnokok Ligáját érő negyedik helytől immár hét pontra lévő Palermót, ám két gárda még ennél is később szerzett három pontot.

A Livorno Cristiano Lucarelli 93. perces találatával győzte le a Leccét. Mondjuk Mirko Vucinicnek még sikerült volna egyenlítenie, ha megadják a gólját, azt azonban egy Marco Amelia kapus elleni szabálytalanság miatt visszafújta a játékvezető - ezzel a Lecce már csak négy pontra van a kiesőzónától. A Messina viszont a Livornoénál is nagyobb fegyvertényt hajtott végre: Cruz találata után egygólos hátrányba kerültek az Internazionale ellen, de a szicíliai kiscsapat a 83. percben beállt Rafael góljával a 92. percben megszerezte a győzelmet, és 43 pontjával már az UEFA-kupaszereplés felé is kacsintgathat.

Tomas Locatelli épp elesni készül - mást nem is igen csinált a Bologna csatársora
Tomas Locatelli épp elesni készül - mást nem is igen csinált a Bologna csatársora
Tomas Locatelli épp elesni készül - mást nem is igen csinált a Bologna csatársora
Egy néhány évvel ezelőtti meglepetéscsapat, a Chievo viszont már megint egy nyerhető mérkőzésen veszített el két pontot, így továbbra is a kiesőzóna szélén táncol. A sárga mezes veronaiak Pellissier góljával megszerezték a vezetést és az első félidőben lefocizták a pályáról a Cagliarit, a második játékrészben azonban a hondurasi Alvarez beállásának köszönhetően magukra találtak a vendégek, és sikerült is egyenlíteniük.

A játékoskerete alapján sokra hivatott, de a kiesés szélére sodródott Fiorentinának nem jött volna rosszul egy bolognai győzelem, de ehhez előbb a hálóba kellett volna találniuk - szerencséjükre azonban a Bologna is jobban félt attól, hogy gólt kap, mint amennyire támadni lett volna hajlandó, így a lilák játék nélkül is értékes pontot szereztek.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg a scudettót 2005-ben?

A délután papíron legnagyobb meccsén a továbbra is rendkívül tartalékos Roma folytatta siralmas szereplését: most épp a Sampdoria győzte le a fővárosiakat. A Farkasok utoljára február 20-án győztek a Livorno ellen, azóta hét vereség és egy döntetlen a mérlegük, amivel sikerült középcsapatból kiesőjelöltté avanzsálniuk: már csak öt pontra tartózkodnak a veszélyt jelentő 18. helytől. Vincenzo Montella viszont legalább újra eredményes volt, és már 22 találattal áll a góllövőlista élén. A Samp eközben mai sikerével visszaelőzte az Udinesét az ominózus negyedik pozícióért folytatott küzdelemben.

Serie A, 33. forduló, vasárnap délutáni mérkőzések

Atalanta - Palermo 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Sala (88.)

Bologna - Fiorentina 0-0

Brescia - Reggina 2-0 (0-0)
Gólszerző: Di Biagio (48.), Stankevicius (75.)

Chievo Verona - Cagliari 1-1 (1-0)
Gólszerző:
Pellissier (32.) ill. Gobbi (72.)

Livorno - Lecce 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Lucarelli (90.)

Messina - Internazionale 2-1 (0-0)
Gólszerző:
Di Napoli (59.), Rafael (90.) ill. Cruz (46.)

Sampdoria - AS Roma 2-1 (1-0)
Gólszerző:
Tonetto (33.), Flachi (75., 11-esből) ill. Montella (93., 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik