Adok-kapok a hajrában

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.02.05. 23:33
Címkék
Egy ideig úgy tűnt, a Real Sociedad múlt heti vesszőfutása - 0-4 a Villarreallal szemben - a Valencia látogatásakor, a 22. forduló nyitó mérkőzésén is folytatódik. Kilenc perc telt el a meccsből, amikor Marco Di Vaio okosan gurított, és máris ünnepelhette szezonbeli hetedik bajnoki találatát.
A baszkok elkeseredett támadásba lendültek, s ettől fogva bő fél órán át rohamozták hiába a Valencia kapuját. Darko Kova-csevics változatos forgatókönyv szerint hagyta ki a helyzeteket, illetve pazarolta el azokat még kialakulásuk előtt, s ha más nem, Santiago Canizares hárított. A félidő erőviszonyaira jellemző, hogy Di Vaio gólján kívül a vendégek el sem találták a hazai kaput.

Az elsô és a második félidô ráadásában is beköszönô Nihatnak jelentôs érdemei vannak a Sociedad pontmentésében
Az elsô és a második félidô ráadásában is beköszönô Nihatnak jelentôs érdemei vannak a Sociedad pontmentésében
Az elsô és a második félidô ráadásában is beköszönô Nihatnak jelentôs érdemei vannak a Sociedad pontmentésében
Mielőtt azonban elkezdődött volna a szünet, az első játékrész hosszabbításában Nihat Kahveci megvillant. A török egy középre emelt labdát kissé esetlen kapáslövéssel irányított a hoszszú sarok felé, és a labda Canizares előtt megpattanva el is jutott a hálóig. Túlzás lenne azt állítani, hogy védhetetlen bomba volt…
Nihat tizenöt perc elteltével már nem tudott megfelelően koncentrálni, pedig sokkal nagyobb helyzetbe került. A hajrában először Xisco gólját érvénytelenítette les címén a játékvezető, majd kisvártatva két gyors gólváltással - Aranburu passzolt, Baraja fejelt, Xisco kapásból, Nihat rövid sarkos lövéssel talált be, az utóbbi Canizares segítségével - kialakult a 3-3-as, összességében talán igazságos végeredmény.

A Real Madridban gólzáport rendezett és a barcelonai "kiscsapattal" üzent haza Katalóniába a Barcának: nem adta fel az idei aranyálmait és ott liheg a listavezető "nyakán" továbbra is!
Zidane szépségdíjas találata vezette fel a mérkőzést, amit Raúl még az első félidőben növeli tudott. A vendégekben nem volt elég lelkesedés és főként képesség, hogy nyílttá tudják tenni a mérkőzést, ennek ellenére jelzésértékű lehet a madridiak felfokozott idegállapotára, hogy még egy ilyen meccsen is össze tudtak szedni három sárga lapot, köszönhetően a Figo, Helguera, Guti triónak.

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik