Csak gól nem volt a rangadón

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2004.12.18. 23:09
Címkék
Kaha Kaladze, a Milan védője azt bizonygatta a - Juventus négypontos előnye miatt különösen nagy jelentőségű - rangadó előtt, hogy csapata a lehető legjobb formában van, míg a Juve a jó kezdés után visszaesni látszik.
A megállapítás kissé túl sommásnak tűnhet, de kétségtelen, hogy a Delle Alpiban rendezett összecsapás első félideje messzemenően igazolta a grúz szavait. Rég láttunk már olyat, hogy bármelyik együttes ennyi helyzetet dolgozzon ki a Juve ellen, a saját pályáján.
Kezdetben Sevcsenko vállfájdalmai okoztak izgalmat a lelátón - az újdonsült aranylabdás rosszul esett egy felugrás után -, de a negyedik percben már mindenki elfelejtette az esetet. Kaká ugyanis remek labdával ugratta ki a jobb oldalon Sevcsenkót, aki egy csel után centerezett, a középen, ziccerben érkező Crespót pedig Zebina látványosan lerántotta - a mozdulatot Bertini bíró mégsem vette észre.

Ezúttal sem Ibrahimovic (balra), sem Seedorf nem tudott túljárni az ellenfél védelmének eszén
Ezúttal sem Ibrahimovic (balra), sem Seedorf nem tudott túljárni az ellenfél védelmének eszén
Ezúttal sem Ibrahimovic (balra), sem Seedorf nem tudott túljárni az ellenfél védelmének eszén
Folytatódtak a Milan-rohamok, Sevcsenko kisvártatva 30 méterről találta el a kapufát, miközben a torinóiak kontrái sem nagyon működtek, Ibrahimovic és Del Piero alig találkozott a labdával. Dida az első játékrész hajrájában kényszerült rá az első valódi védésre, Zambrotta életerős lövésénél. Buffonnak annál aktívabbnak kellett lennie - többek között Cafú és Seedorf rafinált próbálkozását hárította jó reflexszel az olasz válogatott kapusa. Jellemző, hogy a félidő statisztikája alapján a Juve sokkal kevesebbet birtokolta a labdát, szögletet egyet sem rúgott, viszont majdnem kétszer annyit szabálytalankodott, mint riválisa.
Fabio Capello is elégedetlen lehetett tanítványai támadójátékával, mert a szünetben - manapság "megszokott" húzással, bár ezúttal elég korán - lecserélte Del Pierót. A csapatkapitány helyére beálló Zalayeta sem volt sokkal aktívabb, ugyanakkor a vendégeken egyre inkább érződött, hogy tartanak az ellentámadásoktól.
A meccs tehát kiegyenlítettebb lett, Nedved jó passzaival, beadásaival többször veszélyt tudott teremteni Dida kapuja előtt. A 0-0 tartásához mindazonáltal Bertini is hozzájárult: úgy fújta le Thuram Kaká elleni szabálytalanságát, hogy a brazil el sem esett, ellenben a Milan létszámfölényben vihette volna kapura a labdát… A végére azért belelendültek a házigazdák is, Dida egymás után húzta le a beívelt labdákat, Ibrahimovic néhányszor megkeverte a piros-fekete védelmet - egyszóval az utolsó pillanatig nagy volt a küzdelem a pályán, de gól nem esett, így maradt a tabellán a csapatok közti különbség.
A forduló másik szombati mérkőzésén a Messina és az Atalanta nem tudta dűlőre vinni a dolgot, mert noha a hazaiak a 10. perctől 1-0-ra vezettek, a játékvezető a második félidő közepén kénytelen volt lefújni a meccset, mert a heves esőzés használhatatlanná tette a pályát.
Tv: a Sport1 14.45-től az Internazionale- Brescia, 20.15-től a Palermo- Cagliari bajnokit közvetíti élőben


Serie B
A 18. forduló nyitó mérkőzésén: Catania-Salernitana 2-1
Az élcsoport: 1. Genoa 36 pont (17 mérk.), 2. Empoli 34 (17), 3. Torino 31 (17) … 8. Catania 25 … 12. Salernitana 22
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik