Zsákmány nélkül maradnak a kalózok?

SZABÓ CSABASZABÓ CSABA
Vágólapra másolva!
2003.11.19. 01:39
Címkék
Két, a szezon előtt a bajnoki címre is esélyesnek tartott, ám az utóbbi hetekben igencsak bukdácsoló csapat találkozott vasárnap este a Raymond James Stadionban, hogy megragadja az utolsó esélyek egyikét a felzárkózáshoz.
Tony Fisher a Green Bay első touchdownját ünnepli
Tony Fisher a Green Bay első touchdownját ünnepli
Tony Fisher a Green Bay első touchdownját ünnepli
Tony Fisher a Green Bay első touchdownját ünnepli
Tony Fisher a Green Bay első touchdownját ünnepli
Tony Fisher a Green Bay első touchdownját ünnepli
A bajnokság előtt a szakértők egyik kedvenc témája volt, hogy a Tampa Bay lehet hosszú idő után az első csapat, amelyiknek sikerülhet a címvédés az NFL kegyetlen világában. A floridaiak idei eredményei azonban meglehetősen felemás képet mutatnak, könnyűnek tűnő győzelmek és váratlan vereségek jellemezték eddig a címvédő produkcióját, így összességében 9 mérkőzésből mindössze 4 győzelemmel várták vasárnap a Green Bay Packers csapatát. A vendégeknél a legnagyobb gondot az irányító Brett Favre sérülése jelentette (dobó kezének hüvelykujja törött el korábban), illetve hogy 12 éves pályafutása során még egyetlen egyszer sem tudta győzelemre vezetni csapatát a Tampa stadionjában.

Ilyen előjelek után joggal remélhették a hazai szurkolók, hogy csapatuk 2 vereség után magára talál és a sérülés után visszatérő Joe Jureviciusszal kiegészülve hozza a mérkőzést és továbbra is versenyben maradhat a rájátszásért. A tavaly bajnoki címet hozó, rettegett Tampa védelem azonban ezen a napon is csődöt mondott. Hiába lehetett tudni, hogy Favre a sérülése miatt kevés passzal fog próbálkozni, helyette inkább futójátékukat erőltetik majd a vendégek, a Tampa védői képtelenek voltak feltartóztatni Green és Davenport rohamait. Az első negyedben a Green Bay szerzett vezetést, amikor Fisher kapott egy tökéletes passzt Favre-tól (0-7). Az előnyt a vendégek rugója, Longwell növelte tovább a második negyedben egy Brad Johnson által elejtett és elveszített labda megszerzése után (0-10). A második negyedben elsősorban a rúgók jeleskedtek, Gramatica két mezőnygóljára Longwell csak egyszer tudott válaszolni, így a vendégek 7 pontos vezetéssel térhettek pihenőre (6-13).

A második félidő elején úgy tűnt, hogy a szünetben sikerült rendet tenni a hazai játékosok fejében. Az eddig többnyire mellőzött Thomas Jones már másodjára mutatott be egy gyönyörű elfutást, ami után McCardell touchdownja az egyenlítést jelentette a bajnoknak (13-13). Ezzel azonban a hazaiak el is lőtték az összes puskaporukat, a mérkőzés hátralévő részében teljes egészében az északiak akarata érvényesült, és az utolsó negyedben az élete legjobb idényét játszó Ahman Green megpecsételte a Tampa sorsát (13-20).

A mérkőzés kezdetétől szembeötlő volt a Kalózok játékosainak idegessége. Nagy talány, hogy a sok sérülés okozta problémák, a sorozatos kudarcélmények vagy csak merő fegyelmezetlenség állt a játékosok feszültsége mögött, ám sorra követtek bosszantó technikai hibákat és szabálytalanságokat. A Tampa védelme, amely tavaly a bajnoki címig repítette a Kalózokat, egyszerűen nem talált választ a Packers játékára, a támadóvonal hibái pedig nagyon kevés időt és teret hagytak az irányító Brad Johnsonnak, hogy pontos labdákkal indítsa akcióba társait.

Győzelmével és nem utolsó sorban a Minnesota újabb váratlan vereségével a Green Bay számára elérhető közelségbe került a rájátszás, feltéve, hogy a zsinórban 183. mérkőzésén kezdő Favre kézsérülése nem rosszabbodik. A hazaiak sorozatban elszenvedett harmadik vereségükkel immár szinte biztosan nem szerezhetik meg csoportjukban az első helyet, és játékukat elnézve a csapat bizony jó néhány poszton frissítésre szorulna. Ezzel azonban meg kell várniuk a szezon végét, ami olybá tűnik, hogy hamarabb beköszönt a floridai csapatnál, minthogy azt a szezon elején remélték.

Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers 13-20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik