Erősebb mezőny a tavalyinál

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.10.03. 20:12
Címkék
Az előző évadban megtört a jég: magyar csapat, az Alba Volán-FeVita diadalmaskodott az Interligában, a Dunaferr pedig a harmadik helyet szerezte meg. Mindkét csapat nekivág a 20032004-es kiírásnak is, ám a nevező csapatok lajstromára pillantva megállapítható: ezúttal sokkal nehezebb dolguk lesz.
Nem indulnak olyan könnyen verhető csapatok, mint az újvidéki Vojvodina vagy a szlovén Bled, utolsó pillanatban visszalépett a KHL Zagreb is (emiatt az Alba Volán csak kedden játssza első mérkőzését), helyettük viszont három lengyel gárda erősíti a mezőnyt."A most rajtoló Interliga sokkal erősebb lesz a tavalyinál – értékelt a Dunaújvárosi AC edzője, Dusan Kapusta. – A horvát Medvescak sem vehető félvállról, de még a zágrábiak tűnnek legkönnyebben verhetőnek. A három szlovén csapat közül kettő a tavalyi kiírásban a négy között volt, és a Slavija sem lebecsülendő. A három lengyel együttes pedig az ottani bajnokság első három helyezettje, az Oswieczim, a Nowy Targ és a Tychy, telis-tele van lengyel válogatottakkal.”A két magyar csapat közül elsőként a dunaújvárosiak lépnek jégre, ráadásul nem is akármilyen mérkőzéssel: az előző évad bronzmeccsének visszavágójával, az Olimpija Ljubljana elleni rangadóval nyitnak Ladányiék – szerencsére Dunaújvárosban. "Taktikus, okos játékra lesz szükségünk, a védekezés, és az abból vezetett kontrákra összpontosítunk – magyarázta Kapusta. – Csapatunk kicsit meggyengült, hiszen elmentek szlovák légiósaink, Ferjo és Balaz. Persze nem sírdogálunk, a hazai srácok is ugyanolyan profi módon megvívják a csatákat. Az erőviszonyokat figyelembe véve pedig a négy közé kerüléssel már maximálisan elégedett lennék!” Az Interliga eddigi győztesei:
1999–2000 Klagenfurter AC (osztrák)
2000–2001 Olimpija Ljubljana (szlovén)
2001–2002 Olimpija Ljubljana (szlovén)
2002–2003 Alba Volán FeVita (magyar)

A 2003–2004-es kiírás csapatai
1. Alba Volán FeVita Székesfehérvár (magyar), 2. HK Acroni Jesenice (szlovén), 3. Dunaújvárosi Atlétikai Club (magyar), 4. HDD ZM Olimpija Ljubljana (szlovén), 5. HK Slavija Optima (szlovén), 6. KHL Medvescak Zagreb (horvát), 7. Dwory SA Unia Oswiecim (lengyel), 8. Wojas Podhale Nowy Targ (lengyel), 9. GKS Tychy (lengyel)

A Dunaújvárosi AC mérkőzései
Október 4.: DAC–Olimpija. Október 7.: Tychy–DAC. Október 11.: DAC–Slavija. Október 22.: Jesenice–DAC. Október 28.: Unia Oswiecim–DAC. Október 31.: DAC–Jesenice. November 12.: Nowy Targ–DAC. November 16.: DAC–Alba Volán. November 26.: Olimpija–DAC. November 29.: DAC–Tychy. December 2.: Slavija–DAC. December 5.: DAC–Medvescak. December 9.: Alba Volán– DAC. December 13.: DAC–Unia Oswiecim. December 27.: Medvescak–DAC. 2004. január 3.: DAC–Nowy Targ. A negyeddöntő párosítása: 1–8., 2–7., 3–6., 4–5. A negyeddöntők időpontjai: január 13., 14. és 17. (a párharcok két nyert mérkőzésig tartanak, az első kettőt az alapszakasz során előrébb végzett csapat otthonában játsszák). Az elődöntők időpontjai: január 19., 20. és 22.. A döntők időpontjai: január 24., 25. és 28..
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik