Női-vb: Norvég hetes

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2003.09.27. 22:42
Címkék
Azt nem állítjuk, hogy a brazil női focistákat könnyen össze lehet téveszteni a férfiakkal, de határozottan mutatkoznak a hasonlóság jelei.
Ahogy a csapat elszórakozta az előnyt a franciák elleni utolsó (igaz, tulajdonképpen tét nélküli) csoportmeccsén, azt számtalanszor láthattuk már "A” brazil válogatottól is: vezetés, utána bohóckodás, több trükk, mint passz, és legfőképp a helyzetek mértéktelen pazarlása. Az eredmény sem lehetett más, mint a francia tizenegy egyenlítése a hosszabbításban.A "canarinha” irdatlan potyagóllal került előnybe: a francia kapus, Marty kiindult a tizenhatosról egy előrevágott labdára, majd meggondolta magát, és behátrált, hogy kézzel érhessen hozzá. Katia azonban gyorsabb volt, mint a laszti, egyszerűen eltolta a vonal mögött veszteglő hálóőr mellett, és a hálóba emelte. Ezután következett a balul végződő cirkuszi előadás… Katia egyébiránt eddigi három találkozóján négyszer talált be, amivel vezeti a góllövőlistát.A brazilok mellett a legjobb nyolc közé kerülő norvégok alaposan kitettek magukért, egy hetest szórtak Dél-Koreának, amely harmadik kudarcát volt kénytelen elkönyvelni. A meccs érdekessége, hogy a tönkrevert ázsiaiak kilencven perc alatt összesen hat (!) szabálytalanságot követtek el, a labdabirtoklás aránya pedig ötven-ötven százalék volt. 4. női világbajnokság, Egyesült Államok
B-csoport
Franciaország–Brazília 1–1 (Pichon 92., ill. Katia 58.), Norvégia–Dél-Korea 7–1 (Gulbrandsen 5., Mellgren 24., 31., Pettersen 40., Sandaune 52., Ormen 80., 90., ill. Kim Dzsin Hi 75.)


Brazília és Norvégia jutott be a negyeddöntőbe.
A B-csoport végeredménye
1. Brazília 3 2 1 8– 2 7
2. Norvégia 3 2 0 1 10– 5 6
3. Franciaország 3 1 1 1 2– 3 4
4. Dél-Korea 3 3 1–11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik