Dolgoznak, építkeznek tovább

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.04.26. 21:03
Címkék
Felemás félév van a Statisztika mögött. Míg egyéniben játékosai szinte mindent megnyertek (Fazekas Mária az egyéni ob-t, Póta Georgina a korosztályos Európa Top 12-t), a csapat nem hozta az előző évek  már megszokott  eredményességét. A BEK-ben az elődöntőben, a Klubcsapatok Szuperligájában a döntőben torpant meg.
Fazekas Mária sérülése a Statisztika és a válogatott edzôjének a dolgát is megnehezíti (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária sérülése a Statisztika és a válogatott edzôjének a dolgát is megnehezíti (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária sérülése a Statisztika és a válogatott edzôjének a dolgát is megnehezíti (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária sérülése a Statisztika és a válogatott edzôjének a dolgát is megnehezíti (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária sérülése a Statisztika és a válogatott edzôjének a dolgát is megnehezíti (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária sérülése a Statisztika és a válogatott edzôjének a dolgát is megnehezíti (Fotó: Farkas József)
– Hogyan értékeli a Szuperligában elért eredményt? Tragédiának számít a klub berkeiben a Postástól elszenvedett vereség? – kérdeztük Fülöp Istvánt, a csapat edzőjét.
– Kevés volt az idő az Európa-bajnokság és a Szuperliga-döntő között, érdekes megfigyelni, hogy gyakorlatilag senki sem hozta a formáját, kivéve Nemest és Lovast, akik nem voltak a kontinensviadalon, így pihenten állhattak asztalhoz. Az évad elején egyébként csakugyan az volt a célunk, hogy megnyerjük a Szuperligát. Nem sikerült, csalódottak vagyunk, de tragédiának semmiképpen sem nevezném. Mind a két mérkőzés apróságokon múlt, annak ellenére, hogy az első meccsen Boros, a másodikon Fazekas hiányzott sérülés miatt, nyerhettünk volna.
– Mennyire súlyos Fazekas kiújult sérülése? Közeleg az országos csapatbajnokság, a világbajnokság…
– Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy Fazekas sérülése tartós. Hónapokig képes teljes erővel játszani, de idegbecsípődése bármikor újból előjöhet. Ez bizonytalanná teszi a helyzetét a Statisztikánál és a válogatottban is.
– Úgy tűnik, az utóbbi időben Boros sincs csúcsformában.
– Igen, a BEK-elődöntőben sem játszot kiemelkedően, és hát azt a három nullás budapesti vereséget sem tűzzük ki a mellünkre, az biztos. A Szuperliga
Klubcsapatok Szuperligája

Férfiak. Döntô. SVS Niederösterreich (osztrák)–Start Horni Sucha (cseh) 6:4 és 6:2. A 3. helyért. El Nino Praha (cseh)–Kecskeméti Profitholding Spartacus 6:2 és 3:6. Az 5. helyért. BVSC–Factory Pro Praha (cseh) 6:4 és 6:4. A 7. helyért. TS Innsbruck (osztrák)–Postás-Matáv SE 6:2 és 6:1. A 9. helyért. SK Raca Bratislava (szlovák)–ASKÖ Linz-Altstadt (osztrák) 6:4 és 5:5. A 11. helyért. MSK Mareka Malacky (szlovák)–SKST Bratislava (szlovák) 6:1 és 6:2. Végeredmény: 1. SVS Niederösterreich, 2. Start Horni Sucha, 3. El Nino Praha, 4. Kecskeméti Profitholding Spartacus, 5. BVSC, 6. Factory Pro Praha, 7. TS Innsbruck, 8. Postás-Matáv SE, 9. SK Raca Bratislava, 10. ASKÖ Linz-Altstadt, 11. MSK Mareka Malacky, 12. SKST Bratislava
Nôk. Döntô. Postás-Matáv SE–Statisztika 6:2 és 4:6. A 3. helyért. ASKÖ Linz-Froschberg (osztrák)–Start Horni Sucha (cseh) 6:3 és 6:3. Az 5. helyért. BSE–Fydlant Ostravici (cseh) 5:5 és 6:1. A 7. helyért. SKST Topolcany (szlovák)–SKST Hodonin (cseh) 5:5 és 6:4. A 9. helyért. SV Schwechat (osztrák)–STK Topolcany (szlovák) 6:3 és 4:6. A 11. helyért. TTC Olympic Wien (osztrák)–TJ Trnavka Bratislava (szlovák) 6:4 és 7:0. Végeredmény: 1. Postás-Matáv SE, 2. Statisztika, 3. ASKÖ Linz-Froschberg, 4. Start Horni Sucha, 5. BSE, 6. Frydlant Ostravici, 7. SKST Topolcany, 8. SKST Hodonin, 9. SV Schwechat, 10. STK Topolcany, 11. TTC Olympic Wien, 12. TJ Trnavka Bratislava
döntőjében, a visszavágón kettő nulláról kapott ki Nemestől. Az utóbbi időben nem eléggé magabiztos, pedig a mi játékunk egyértelműen rá épül. De nemcsak ő, a többiek is hajlamosak nagy hullámvölgyekre.
– Ez nem túl jó előjel a csapatbajnoki döntő előtt, amelyet, lehet, még a Magyar Televízió is közvetít, amire egyébként még sohasem volt példa.
– Biztos vagyok benne, hogy összeszedik magukat a lányok. A csapatbajnokságban egy együttes csak egy idegenlégióst szerepeltethet, és a Boros, Fazekas, Póta, Molnár összeállítású Statisztika azért sokkal erősebbnek tűnik, mint a Németh, Lovas, Éllő, Kertai alkotta Postás.
– Nagy a visszavágási vágy?
– A bajnoki cím megszerzése a minimális célunk, ha ezt elveszítenénk, az már csakugyan tragédia lenne. Lehet, hogy az utóbbi időben az egyéni sikereink kicsit elaltatták a csapatot. Hibáztak a játékosok, de mi, edzők is. Kettőzött erővel készülünk.
– Az utóbbi időben kialakult a Statisztika–Postás ellentét, a legnagyobb visszhangja annak volt, hogy Lovas Petrát kihagyták a válogatottból…
– Erre csak azt tudom mondani, hogy Rostás úr ott volt azon az elnökségi ülésen, amelyen a szövetségi kapitány, Tarján András ismertette a válogatási elveket, és a Postás elnöke meg is szavazta őket. Ezek alapján Lovas később kimaradt a csapatból, utólag lázadozni, feszültséget szítani nem túl jellemes megoldás. Nekünk nem kell figyelmünkbe ajánlani, hogy létezik Lovas, hiszen hosszú éveken át nálunk játszott…
– Véleménye szerint hogyan lehetne a két klub közötti ellentétet, ellenségeskedést enyhíteni?
– Mi tesszük a dolgunkat, megpróbálunk nem foglalkozni a provokációkkal, igyekszünk hosszú távon eredményekkel bizonyítani. Függetlenül attól, hogy kit hova csábítanak el, neveljük a játékosokat. Dolgozunk, építkezünk tovább.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik