A Postás nyerte a kupát

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.04.22. 21:51
Címkék
Egyszer fenn, másszor lenn. Boros Tamara Nemes Olga elleni győztes pontja után a Statisztika kispadja eksztázisban tapsolt. Csoda volt készülődőben. Ekkor ugyanis már 3:0 volt az összesített állás a vendégek javára. Molnár simán megverte Badescut, Boros pedig óriási csatában múlta felül a lázasan játszó Nemest. Bő félóra múlva már a Postás játékosainak testbeszédéből lehetett bizakodást leolvasni.
A két mérkôzésen öt gyôzelmet szerzô Nemes volt a Postás egyik nyerôembere
A két mérkôzésen öt gyôzelmet szerzô Nemes volt a Postás egyik nyerôembere
A két mérkôzésen öt gyôzelmet szerzô Nemes volt a Postás egyik nyerôembere
A két mérkôzésen öt gyôzelmet szerzô Nemes volt a Postás egyik nyerôembere
A két mérkôzésen öt gyôzelmet szerzô Nemes volt a Postás egyik nyerôembere
A két mérkôzésen öt gyôzelmet szerzô Nemes volt a Postás egyik nyerôembere
Ekkor 2:3 volt az állás. Újabb fél óra elteltével ismét a Marczibányi tériek reménykedhettek, ugyanis Póta is megverte az igen halovány és rengeteget hibázó Badescut, és ekkor 2:4-et mutatott az eredményjelző. Ha még két meccset nyer a Statisztika, kiegyenlíti az első mérkőzés eredményét (6:2-re győzött a Postás a Marczibányi téren), és kezdődhetett volna a játszmaarány számolgatása. De Boros kikapott Lovastól (4:3 a Statisztikának), s ez azt jelentette, hogy a Postás nyerte meg a Szuperligát.
Varázslatos este volt. Nem tudni, mikor telt meg legutóbb a Róna utcai csarnok, s nem tudni, mikor láthattunk Budapesten ehhez hasonló minőségű összecsapást. A közönség, elismerve a minőséget, szinte folyamatosan tapsolt, csaknem minden pont után.
Feszült este volt. A párost Kertai szervahibájával vesztette el a Postás, de az ő labdája legalább eljutott a hálóig. Boros egyik magasra dobott szervája során ugyanis teljesen melléütött.
Érdekes eredményeket hozó este volt. Badescu, az újdonsült courmayeuri Európa-bajnok kikapott Molnártól, Pótától, majd Borostól is, Boros remek játékkal legyőzte Nemest, de kikapott Lovastól, Póta alulmaradt Lovassal szemben, de felülmúlta Badescut.

Klubcsapatok Szuperligája

Nôk
Döntô, második mérkôzés
Postás-Matáv SE–Statisztika 4:6
Éllô, Kertai–Boros, Póta 1:3 (–7, 6, –8, –12), Badescu–Molnár 0:3 (–9, –8, –6), Nemes– Boros 2:3 (–2, –5, 8, 5, –4), Lovas–Póta 3:1 (10, 7, –6, 11), Nemes–Molnár 3:2 (3, –8, –7, 12, 8), Badescu–Póta 1:3 (–10, 6, –3, –3), Lovas–Boros 3:1 (11, –11, 6, 6), Nemes–Póta 3:1 (–8, 9, 12, 9), Lovas–Molnár 0:3 (–10, –8, –7), Badescu–Boros 1:3 (–7, –8, 8, –7)
A Klubcsapatok Szuperligáját a Postás-Matáv SE nyerte 10:8-as összesítéssel

Az 5. helyért, második mérkôzés

BSE–Frydlant Ostravici (cseh) 6:1
Braun, Iszajeva–Bartosová, Supciková 3:0 (6, 9, 2), Kókai–Supciková 3:0 (5, 6, 4), Braun–Horubová 3:0 (0, 5, 4), Iszajeva–Bartosová 2:3 (–4, –8, 8, 10, –7), Braun–Supciková 3:0 (5, 0, 1), Kókai–Bartosová 3:0 (11, 6, 9), Iszajeva–Horubová 3:0 (6, 5, 8)
Az 5. helyet a BSE 11:6-os összesítéssel szerezte meg
Drámai este volt. Póta sírva fakadt veresége után, majd még könnyeit törölgetve rögtön asztalhoz kellett állnia, méghozzá Badescu ellen. A román légiós második veresége után sem sírt…
Lehet, hogy "csak” Klubcsapatok Szuperligája, a legkevésbé rangos, mindössze tíz éve létrehozott európai sorozat döntője volt, de akkor is két magyar csapat vívott egymás ellen egy európai kupadöntőben. A Postás megérdemelten nyert, a Statisztika derekasan küzdött. Szép volt, lányok!
Rostás Gábor, a Postás-Matáv SE elnöke: – Felhívnám a figyelmet, hogy létezik a magyar női asztaliteniszben Lovas Petra is. A visszavágón már csak az lebegett a szemünk előtt, hogy megnyerjünk három mérkőzést, és megszerezzük a kupát.
Fülöp István, a Statisztika edzője: –Az első meccsen mutatott játékunk elgondolkodtató volt, de a második meccsen helyre tettük az önbecsülésünket. Noha a derekára ismét rásérülő Fazekas Mária nélkül kellett játszanunk, becsülettel helytálltunk. A kupa sorsa a szerencsén is múlt, de a két meccs alapján a Postás megérdemelte a győzelmet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik