Kiesett a férfi címvédő a strandröplabda ob-n

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.07.06. 22:25
Címkék
A Mátrai (szemben), Selmeczi páros nagyszerû játékkal jutott be az elôdöntôbe
A Mátrai (szemben), Selmeczi páros nagyszerû játékkal jutott be az elôdöntôbe
A Mátrai (szemben), Selmeczi páros nagyszerû játékkal jutott be az elôdöntôbe
A Mátrai (szemben), Selmeczi páros nagyszerû játékkal jutott be az elôdöntôbe
A Mátrai (szemben), Selmeczi páros nagyszerû játékkal jutott be az elôdöntôbe
A Mátrai (szemben), Selmeczi páros nagyszerû játékkal jutott be az elôdöntôbe
>A bajnokság tiszaújvárosi rajtján a férfiak ismerkedtek meg legelőbb a homokkal, miután a 23 benevezett páros közül 16 selejtezőre kényszerült pénteken, hogy eldöntse: melyikük jut a tizenhatos főtáblára.
A szombati fellépést kiharcolók között olyan jó nevű kettősök is akadtak, mint a Zirigh, Szauter, a Tóth, Jánosi és a Szűcs, Nagy Péter duó. A nőknél csak tíz páros nevezett, így náluk nem volt szükség selejtezőre – a tavalyi eredmény alapján kiemelt öt kettős mögött sorsolással állapították meg a "rajtszámokat”.
A szombati főtáblás küzdelmek meglehetősen sok nehézséget tartogattak az ötödik bajnoki címére készülő Rácz László, Buday Balázs párosnak. Először 22:24-es hátrányból verte csak Daróczit és Bánhegyit, második meccsén pedig simán vereséget szenvedett Zirigh Balázstól és Szauter Pétertől.
Rucanor országos bajnokság, 1. forduló, Tiszaújváros

Férfiak. Érdekesebb eredmények: Gubik, Forgó–Haltrich, Vejtey 27:25, Dávid, Geiger–Grózer, Tamás 25:22, Zirigh, Szauter P.–Rácz, Buday 25:16, Tóth G., Jánosi–Dávid, Geiger 25:19, Dávid, Geiger–Szûcs, Nagy 25:19, Haltrich, Vejtey–Rácz, Buday 25:21. Az elôdöntôbe jutásért. Egyenes ág: Koch R., Koch N.–Zirigh, Szauter 25:16, Tóth G., Jánosi–Gubik, Forgó 26:24. Vigaszág: Gubik, Forgó–Haltrich, Vejtey 25:16, Dávid, Geiger–Zirigh, Szauter P. 25:22. Az elôdöntô párosítása: Gubik, Forgó–Koch R., Koch N., Tóth G., Jánosi–Dávid, Geiger
Nôk. Az elôdöntôbe jutásért. Egyenes ág: Mátrai B., Selmeczi–Botos, Balczó 25:19, Mester, Gudmann–Nyári, Héjjas 25:22. Vigaszág: Nyári, Héjjas–Grózer, Juhász 29:27, Jaczkó, Józsa–Botos, Balczó 25:22. Az elôdöntô párosítása: Mátrai B., Selmeczi–Nyári, Héjjas, Mester, Gudmann–Jaczkó, Józsa
"A tervünk szerint Rácz Lacira játszottunk, azért hogy ő üssön, Peti pedig magasan blokkoljon – avatott be a taktikába Zirigh Balázs. – Laci sokat hibázott az elején, ami alapvetően meghatározta a mérkőzést.”
Amelyen "vegyes páros” a győztes, hiszen Zirigh 1996-ban már nyert bajnokságot, jelenlegi társa viszont csak 18 éves. "Sok mindent megpróbáltunk, de nem jött be. Így utólag már tudom, mit kellett volna tennünk” – elmélkedett Buday.
A címvédő után a tavalyi ezüstérmes is ráfázott a második meccsén: Dávid Zoltán és Geiger András nem bírt Tóthtal és az elmúlt két és fél hónap alatt méretes kecskeszakállt növesztő Jánosival.
Utóbbi elárulta, hogy külön-külön készültek a bajnokságra, egymás oldalán a pénteki selejtezőn játszottak először – ehhez képest ment minden, mint a karikacsapás, Dávidék pedig vigaszágon találták magukat. A legfürgébben a két Koch, Róbert és Norman lépett a négy közé, amihez Zirighet és Szautert kellett legyőzniük.
A párharc érdekessége volt, hogy Koch Róbert éppen Zirighgel szerzett bajnoki címet 1996-ban, öccse pedig a teremben együtt játszik Szauterrel. Az eredmény azt mutatja, hogy a testvérpár hajtott hasznot az ismeretségből. Zirighékkel ellentétben nem veszített az elődöntőért lejátszott találkozóján a másik meglepetéspár, Tóth Gábor és Jánosi Gábor. Pedig úgy nézett ki, ők is leszállnak a vigaszágra: a 2000. évi bajnok 24:22-re vezetett már, ám két játszmalabdájából egyet sem értékesített, így a sorozatban négy pontot begyűjtő Tóthék ölelkezhettek össze a meccs után és készülhettek a vasárnapra.
Továbbra sem találta régi önmagát a négyszeres aranyérmes Rácz és Buday, és óriási meglepetésre elvéreztek. A vigaszágon kapituláltak Vejtey és Haltrich ellen – tegyük hozzá, előfordult ez már velük máskor is. A címvédőt legyőzők Gubikékkal csatázhattak a négy közé jutásért, de vereséget szenvedtek, mint ahogy Zirighék is a vigaszágon végigmenetelő tavalyi ezüstérmes Dávid és Geiger ellen.
A hölgyeknél mindössze két mecscset kellett nyernie a címvédő Mátrai Beának és Selmeczi Zsuzsának, hogy a vasárnapi elődöntőben találja magát a kettős, így Mátrai gyorsan nekieshetett kedvenc ételének: a mennyei ananászkompótnak. Rangadón találkozott a tavalyi pontvadászat harmadik, illetve negyedik helyezettje, a Nyári, Héjjas és a Mester, Gudmann duó. Az idén egyszer már összecsaptak, mégpedig a törökországi CEV-tornán, ahol az utóbbi kettős nyert. Tekintélyük ezúttal is megőrizték Mesterék, társulva Mátraiékhoz a négy közé.
A vigaszágon öldöklő küzdelemben fárasztotta ki egymást a Nyári, Héjjas és Grózer, Juhász páros. A vége 29:27 Nyáriéknak, akik vasárnap a címvédővel kénytelenek megvívni a finálés szereplésért. Mesternek és Gudmannak a Jaczkó, Józsa kettős jutott, vagyis látszólag ők jobban jártak az eddigi legjobb szereplésüket jegyző Józsáékkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik