Fiatalokkal a dobogóért

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.02.20. 21:02
Ugrai Roland immár a Ferencvárost erősíti. Ha nem is Radó Andrást, de egy másik tehetséget tehát sikerült a zöld-fehéreknek a fővárosba csábítaniuk...

Ugrai Roland immár a Ferencvárost erősíti. Ha nem is Radó Andrást, de egy másik tehetséget tehát sikerült a zöld-fehéreknek a fővárosba csábítaniuk Szombathelyről. Hogy a támadó mennyire válik be, egyáltalán a kezdőcsapat közelébe tudja-e verekedni magát, egyelőre nem tudható. Azonban jó látni, hogy a Fradinál az utóbbi időben fiatalokban, ráadásul egyre többször magyar fiatalokban gondolkodnak.Ugrai Roland immár a Ferencvárost erősíti. Ha nem is Radó Andrást, de egy másik tehetséget tehát sikerült a zöld-fehéreknek a fővárosba csábítaniuk Szombathelyről. Hogy a támadó mennyire válik be, egyáltalán a kezdőcsapat közelébe tudja-e verekedni magát, egyelőre nem tudható. Azonban jó látni, hogy a Fradinál az utóbbi időben fiatalokban, ráadásul egyre többször magyar fiatalokban gondolkodnak.

Ugrai mellett ugyanis a télen Dibusz Dénest is sikerült megszerezniük, de mellette említhetjük akár Péter Antalt, aki több felkészülési mérkőzésen is góllal hívta fel magára az új német vezetőedző, figyelmét vagy a Werder Bremen-től kölcsönvett horvát Mateo Pavlovic-ot. És bár Ricardo Moniz alatt kiemelt figyelem hárult a fiatalokra, minden bizonnyal Thomas Doll is meg fogja adni az esélyt. Ha ez megtörténik, onnantól már minden a játékosokon múlik. Ahogy Holman Dávid őszi példája mutatja, a helyzet nem reménytelen.

A kiugrás lehetőségét ráadásul elősegíti, hogy a Ferencváros kerete egyáltalán nem számít idősnek. A bajnokságban eddig alapembernek tekinthető futballisták közül Jova 22, Besic, Holman, Diallo egyaránt 21 éves és az őket rendszerint kiegészítő Böde, Jenner, Mateos trió egyik tagja sem sem haladja meg a harmincat. Egyáltalán nem mondható tehát, hogy az idős játékosok mekkája lenne a klub. Hogy aztán a várt eredmények elmaradása mennyire vezethető vissza a megfelelő tapasztalattal rendelkező klasszisok hiányára (mert valljuk be, sem Józsi, sem Cukic nem számít annak), jó kérdés. A rutinra nagy szükség lenne, ám mivel a vezetőség legutóbbi ilyen irányú próbálkozása, Jack Tuijp csúfos kudarcba fulladt, várható volt, hogy ezen a télen nem tesznek kísérletet egy újabb "klasszis" leigazolására. Ennek hiányában nagyrészt a fiatalságra vár a zöld sasok dobogóra repítésének feladata. Mekkora minderre az esély? Az első három forduló (Győr-MTK-DVSC) valószínűleg mindenre választ ad majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik