Declan Rice-nak (fehérben) nem tetszett, ahogy tizenegyest kapott a magyar válogatott (Fotó: Árvai Károly)

A kedd este lejátszott Anglia–Magyarország (1–1) világbajnoki selejtező 22. és 27. perce között történtek jelentik az egyik fő beszédtémát a találkozót követően. A meccs 22. percében harcolt ki a magyar válogatott tizenegyest – amit aztán Sallai Roland higgadtan értékesített is –, majd a 27. percben Szalai Attila rúgta meg Harry Kane-t a tizenhatoson belül, ám ott a büntető elmaradt.

A Loic Nego kiharcolta büntető kapcsán a Twitteren megoszlanak a vélemények, ahogy a brit lapok is eltérően látják az eseményeket, akad, aki szerint Nego egyenesen belefejelt a labdát tisztán elrúgó Luke Shaw lábába, mások szerint a Manchester United védője olyan magasra emelte a lábát, mintha a Karate Kölyök című film első részének utolsó mozzanatát próbálta volna előadni.

 


 

Az angol játékosok közül Declan Rice foglalkozott bővebben az esettel, szerinte Nego mutatványa is kellett a tizenegyeshez.

„Amikor ilyen magasra emeled a lábad a tizenhatoson belül, az büntető, de ebben az esetben szerintem ez nem feltétlenül volt az, a magyar játékos szánalmas alakítása is kellett hozzá, hogy a játékvezető megadja. Mondhatjuk, hogy nem játszottunk jól egy olyan meccsen, amelyet domináltunk, összehoztunk egy buta tizenegyest, és a végén hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön” – beszélt az ITV kamerája előtt a West Ham középpályása a mérkőzést követően.

Három perccel aztán, hogy Sallai Roland értékesítette a megítélt büntetőt, a magyar tizenhatoson belül Harry Kane került a földre Szalai Attila mellett: úgy tűnt, a Fenerbahce védője a labda helyett a Tottenham csatárának lábát találta el. Ahogy a Sky Sports a szöveges élő közvetítésében fogalmazott: „a magyar játékos egy jól időzített szabálytalansággal takarította el a labdát, amit a játékvezető nem vett észre”.

A Szalai-Kane összecsapás a Sky Sports közvetítésében

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Anglia–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–1)
London, Wembley Stadion, 69 380 néző. Vezette: Alejandro Hernández (spanyol)
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (J. Henderson, 76.), Grealish (B. Saka, 62.) – Kane (Abraham, 76.; Watkins, 90+2.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Magyarország: Gulácsi – Kecskés Á., Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 90+2.), Nagy Á., Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai R. (Hahn J., 79.), Szoboszlai (Nikolics, 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: J. Stones (37.), ill. Sallai R. (24. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Anglia 8 6 2 24–  3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25–  8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11–  7   +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12   +1 11
5. Andorra 8 2 6   7–19 –12   6
6. San Marino 8 8   1–32 –31   0