Válogatott: Nem ismerek ilyen nevű embert – Rossi Costantinóról

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 15:25
null
Marco Rossi volt stábtagjáról is szót ejtett a sajtótájékoztatón (Fotó: Török Attila)
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi korábbi stábtagjáról, az MTK-tól menesztett Giovanni Costantinóról is beszélt az Albánia elleni vb-selejtező mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. 

A magyar válogatott Albánia elleni mérkőzését megelőző sajtótájékoztatón arról is kérdezték Marco Rossit, mit szól ahhoz, hogy korábbi stábtagját, Giovanni Costantinót menesztették az MTK-tól, és dolgozhatnak-e még valamikor együtt. Rövid, de annál többet mondó választ adott:

„Nem ismerek ilyen nevű embert.”

Costantino egyébiránt az Európa-bajnokságot megelőzően fogadta el az MTK ajánlatát és ekkor került ki Rossi stábjából.

NS-VÉLEMÉNY
Természetesen Marco Rossi ismeri Giovanni Costantinót (együtt dolgoztak a bajnok Honvédnál, a DAC-nál, s három évet a válogatottnál), akivel kapcsolatban az Európa-bajnokság előtt derült ki, hogy az MTK vezetőedzőnek hívja, s kikerült a kapitány stábjából. Megértem, ha a kapitány haragszik; megértem, ha csalódást okozott neki az a munkatársa, akinek nagy lehetőségeket adott; megértem, ha becsapva érzi magát; és megérteném, ha most azt feleli a kérdésre: kérem, ez az ember engem elárult, nem foglalkozom azzal, mi történt vele, nézzék el, ha nem válaszolok. Azt azonban nem tudom elfogadni, hogy nem ismeri. Marco Rossitól az őszinteséget szoktuk meg, úgy főleg, hogy kapitányként kapcsolatban kell lennie a klubedzőkkel, leginkább az általa kiszemelt játékosok miatt, de a legfontosabb érv: a magyar futball első számú szakvezetőjének felül kell emelkednie a sértettségén, sőt elegánsnak kell lennie az állását éppen elvesztő edzőkollégával szemben, függetlenül a személyes kapcsolat milyenségétől. Ami most történt, tudjuk be annak, hogy hatalmas nyomás van a kapitányon – és itt a pont.
SOMOGYI ZSOLT

A sajtótájékoztatón elhangzottakról ide kattintva olvashatnak bővebben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT OKTÓBERI KERETE
Kapusok:Bogdán Ádám(FTC),Dibusz Dénes(FTC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
Védők:Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(FTC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország).
Középpályások:Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Schäfer András(FC DAC 1904 – Szlovákia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(FTC)
Támadók:Hahn János(FC DAC 1904 – Szlovákia),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Varga Roland(al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek)

VB 2022, EURÓPAI SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, OKTÓBERI PROGRAM
7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45:
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45:Andorra–Anglia
20.45:Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Andorra
20.45:Albánia–Lengyelország

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia65118–2+1616
2. Albánia64210–6+412
3. Lengyelország632119–8+1111
4. MAGYARORSZÁG631212–10+210
5. Andorra6154–14–103
6. San Marino661–24–230
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik