Marco Rossi március 23-án, Észtország ellen irányítja először a magyar válogatottat 2023-ban (Fotó: Dömötör Csaba)

A magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezők sorsolásán ötcsapatos csoportba került, ezért a sorozat két játéknapján is felkészülési mérkőzést játszik. A mieink lesznek elsőként szabadnaposak, de – mint azt az MLSZ honlapján részletezte – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jelenleg érvényben lévő szabályzata alapján a szabadnapos válogatottak is kötelesek pályára lépni.

Ennek megfelelően Marco Rossi együttese a 2023-as évet március 23-án az Észtország elleni felkészülési mérkőzéssel indítja, ráadásul hazai pályán, a Puskás Arénában.

„Az idei évben nagyon erős ellenfeleink voltak, amelyek rendre kezdeményeztek ellenünk, így most kifejezetten olyan ellenfelet szerettünk volna, amellyel szemben valószínűleg nekünk kell kezdeményeznünk és feltörni a szervezett, felállt védelmet
– mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Az észtek veszélyesek, amit az is jól mutat, hogy nyáron nulla-nullás döntetlent játszottak a bennünket két vb-selejtezőn is legyőző Albániával. Bár játékosaik többsége az észt bajnokságban játszik, van kerettagjuk az Arsenalból, a Tottenhamből és az FC Zürichből is.”

A mieink az Észtország elleni mérkőzés után négy nappal, március 27-én a bolgárok ellen (itthon) kezdik meg szereplésüket az Eb-selejtező sorozatban.

A szövetség közölte azt is, a 2023-as év hazai mérkőzéseire már 25 ezer bérletet értékesített.