Válogatott: bíróság elé állt a magyar–görögön pályára ugró szurkoló

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 10:02
null
Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén ugrott be a játéktérre a szurkoló (Fotó: Török Attila)
A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségében, ezért egy évre próbára bocsátotta azt a férfit, aki a november 20-i magyar-görög válogatott labdarúgó-mérkőzésen beugrott a pályára.


A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 18 éves szurkolót. A vád szerint „a férfi a szurkolása közben – megsértve a vonatkozó biztonsági szabályokat – a nézőtérről beugrott a játéktérre”.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, közérdekű munka kiszabását, valamint sportrendezvények látogatásától való határozott idejű eltiltást kérve.

A Puskás Arénában rendezett mérkőzést – amely a nemzeti együttes idei utolsó összecsapása volt – a magyar csapat nyerte 2–1-re. Ez volt egyben a 109. válogatott összecsapásával egyedüli magyar csúcstartóvá előlépett Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 50 983 néző. Vezette: Chiffi (olasz)
MAGYARORSZÁG: Dibusz (Szappanos, 90+2.) – Botka (Lang, 71.), W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles, Nagy Á., Dzsudzsák (Ádám, 53.), Kerkez (Nagy Zs., 53.) – Sallai R. (Dárdai P., 72.), Szoboszlai (Kalmár Zs., 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
GÖRÖGORSZÁG: Paszhalakisz – Rota, Hadzidiakosz, Recosz, Janulisz (Kiriakopulosz, 68.) – Bakaszetasz, Kurbelisz (Papanikolau, 86.), Buhalakisz (Hadzijiovanisz, 68.) – Maszurasz (Duvikasz, 86.), Joanidisz (Fundasz, 60.), Mantalosz. Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet
Gólszerző: Sallai R. (15.), Kalmár Zs. (90+3.), ill. Bakaszetasz (81. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik