Nem hozott gólt az U19-es válogatott Izrael elleni nyitánya az elitkörben

Vágólapra másolva!
2022.03.23. 19:23
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 0–0-s döntetlent játszott Izrael korosztályos csapatával az ETO Parkban az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörében.
Kerezsi küzd a labdáért Ilaj szorításában (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Kerezsi küzd a labdáért Ilaj szorításában (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 1. FORDULÓ
IZRAEL–MAGYARORSZÁG 0–0
Győr,
ETO Park. Vezette: Farrugia (máltai)
IZRAEL: Gliklics – Ilaj (Fejngold, 73.), Iszraelov, Lemkin, Revivo – Madmun, Kancepolszki (Edri, 90.) – Ibrahim (Dzsenisz, 73.), Gluh (Muhe, 73.), Lugaszi – Szenior (Markovics, 55.). Szövetségi edző: Ofir Hajim
MAGYARORSZÁG
: Senkó – Szujó A., Csinger, Debreceni Á. – Kovács M. (Gera Z., 82.), Sztojka (Simut, 56.), Horváth A., Biben (Benczenleitner, 72.) – Horváth R. (Vancsa, 57.), Németh D. (Bényei, 72.), Kerezsi. Szövetségi edző: Tímár Krisztián

A másik meccsen: Skócia–Törökország 2–1

ÖSSZEFOGLALÓ

Meglepetéssel kezdődött a győri elitkör: az előző selejtezőkörből legjobb harmadikként érkező Skócia 2–1-re legyőzte a második félidő nagy részében emberhátrányban játszó, ebbe a szakaszba csoportelsőként kvalifikáló Törökországot. Ezek után Izrael legyőzése máris nagy lépést jelentett volna a Szlovákiában rendezendő korosztályos Európa-bajnokságra pályázó magyar válogatottnak. Csakhogy a szerda esti mérkőzés első félidejében inkább az ellenfél futballozott mezőnyfölényben, a magyar együttes nem lelte a kapuhoz vezető utat.

„Ütközzetek a középpályán”– mondta a technikai zóna szélén álldogáló Tímár Krisztián, a szövetségi edző emellett az üres szélsők elmaradt megjátszását és a forgatások hiányát is többször számon kérte játékosain, ám a piros mezes labdarúgók nem találták a ritmust. A vendégek ellenben többször is megszerezhették volna a vezetést, az elején szép összjáték után Ariel Lugaszi lőtt nagy helyzetben a jobb alsó sarok mellé, majd egy mélységi indítás után a jobbösszekötő helyén Omer Szenior lépett ki, ám lövésig sem jutott.

Különösen a labdaszerzések utáni gyors kontratámadásoknál mutatkozott különbség, az izraeliek olykor néhány húzásból eljutottak a kapu elé, míg a magyar ellentámadások kevesebb veszélyt hordoztak magukban. Az első félidő végén pedig – miután az izraeliek sokadik alkalommal bontották meg a magyar védelem jobb oldalát – Senkó Zsombor védése is kellett, hogy gól nélküli döntetlennel vonuljanak szünetre a csapatok.

Senkó Zsombornak több nagy védést kellett bemutatnia (Fotó: Török Attila)
Senkó Zsombornak több nagy védést kellett bemutatnia (Fotó: Török Attila)

A fordulás utáni percekben aztán a Juventusban pallérozódó kapus a meccs védését mutatta be Ilaj Madmun lövésénél, és a lécre tolta a bal felső sarokba tartó labdát. Egyre inkább érett a vendégek vezető gólja, ám mivel a magyarok addigi legjobbja egy közeli lövésnél jól zárta a rövid sarkot, az izraeli mezőnyfölény ellenére nem született gól – a magyar együttes nem tudta huzamosabb ideig birtokolni a labdát, ebben az időszakban nem is látszott, hogyan akarja megnyerni a meccset.

A második félidő közepén aztán kijött a szorításból a hazai csapat, ígéretesnek tűnő akció lezárásaként a csereként pályára lépő Vancsa Zalán lapos lövését védte Lior Gliklics, majd Németh Dániel lepte meg az izraeli kapust, amikor a tizenhatos jobb csücskétől a rövid sarkot célozta meg, ám a kapufáról kifelé pattant a labda. A hajrában Kerezsi Zalán lövését is védte az izraeliek kapusa, így gól nélküli döntetlennel ért véget a meccs – a végén kiderül, melyik együttesnek hiányzik majd jobban az itt elveszített két pont. 0–0

A magyar válogatott legközelebb szombaton, Skócia ellen lép pályára.



PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+5. perc:
Horváth A. végzi el a szabadrúgást, a beívelése után azonban nem sikerül egyből kapura bólintani a labdát... a spori pedig a felszabadítás után lefújja a meccset!

90+4. perc:
Vancsa kerül földre, Edri fejelte el a labdát, majd bólintott a magyar támadó arcába. Nagyon kellemetlen ütközés, nem csoda, hogy az MTK/City Group-futballista arccal a földön marad.

90+2. perc:
Lugaszi sarokrúgása után Horváth A. csúsztatja ki a labdát, ám közben összefejel az egyik támadóval... ápolni kell!

90+1. perc:
Lugaszi kapott remek kiugratást a bal szélen, megtolta, sprintben a kapu felé iramodott, Szujónak kellett óriásit nyargalni, hogy az ötös bal csücskénél előredobva magát szerelni tudjon! Bravúros védőmunka!

90+1. perc:
Három perc a tervezett ráadás!

90. perc:
Csinger kap sárga lapot reklamálásért.

90. perc:
Kanepolszki le, Edri váltja!

89. perc:
Madmun végzi el a szabadrúgást a kapunktól enyhén balra, 19 méterre, de jó fél méterrel a jobb felső fölé csavar!

88. perc:
Revivo indul meg a 16-os előterében, Horváth A. csak a bokáját tudja elrúgni a vonal előtti szerelési kísérleténél...

86. perc: Horváth A. azért megpróbálja kapura bikázni, a sorfal magasságában az egyik felugró magyar játékos még bele is tud csúsztatni, de végül elkerülni az izraeli kaput a labda!

85. perc: Kancepolszki kap sárgát. Ígéretes helyről, a pálya tengelyéből, azonban viszonylag távolról, 28-30 méterre jön szabadrúgással a magyar válogatott.

85. perc:
Kerezsi veszi át a labdát a 16-os jobb oldalánál, 14 méterről megpróbálja eltekerni a hosszú felsőt, a labda a blokkon gellert kap, felperdül, de nem hullik be a ficakba!

84. perc:
Vancsa lő a 16-os bal oldalától, de a lövését rövid úton blokkolja Lemkin.

82. perc:
Gera Zalán váltja Kovács Mátyást.

80. perc:
Lugaszi próbálkozik jobbról, a blokkról felperdül a lövés, Senkónak kell nagyot nyújtózva a feje felett keresztben átnyúlva kipaskolni a labdát a kapu bal oldala elől.

79. perc: Kerezsi lő a 16-os jobb sarkától, a lapos, jobb alsóba tartó labdát biztos kézzel fogja az izraeli kapus!

74. perc:
Madmun veszi át a labdát a kapunktól 24 méterre és lő, Senkónak kell kitolnia a léc alól!

73. perc: Ilaj, Ibrahim és Gluh is lemegy, Fejngold, Dzsenisz és Muhe be!

72. perc:
Biben és Németh D. le, Benczenleitner és Bényei be!

71. perc: MAGYAR KAPUFA!
Vancsa harcol ki szabadrúgást a 16-os jobb oldalától. Kissé éles volt a szög, de Németh D. úgy dönt, kapura küldi a sorfal felett a bal felsőt megcélozva, a kapus hiába vetődik, nem éri el, de a bal kapufáról, néhány centivel a léccel való találkozás alatt, kifelé pattan!
70. perc:
Vancsa kezdett jó 25 méteres szólóba, majd a 16-os előteréből, enyhén jobbról laposan lőtt, pont a középen helyezkedő Gliklics kezéhez ment a labda.

69. perc: Ibrahim indult lesről a 16-os bal csücskénél.

67. perc:
Biben ért kézzel a labdához. Szerencsére ezért most nem jár újabb lap.

66. perc: Biben csúszott rá Lugaszira, sárga.

61. perc:
Horváth A. kicsiben lepasszolt szöglete után Vancsa ível középre, a hosszúnál Sztojka próbál csúsztatni, de nem tudja kapura irányítani...

60. perc:
Az első félidővel ellentétben a másodikról eddig azt sem mondhatjuk el, hogy legalább a magyar válogatottnál lenne érezhetően többet a labda...

57. perc:
S egy füst alatt, de már az 57. perc első pillanataiban jön Vancsa Zalán is, ő Horváth Rajmundot váltja.

56. perc:
Sztojka le, Simut be!

56. perc:
Ilaj csúszott rá hátulról a meginduló Németh lábára, sárga lap!

55. perc:
Szenior helyén Markovics, ez az első csere!

53. perc: ÚJABB SENKÓ BRAVÚR!
Ibrahim lép ki a leshatárról, kissé mögé meg a labda, így a kapunak háttal kell fordulnia ahhoz, hogy átvegye, Kerezsi belép mögé, de az izraeli lefordul a magyar szárnyvédőről, az ötös jobb csücskétől lő, Kerezsi próbálja a labda útjába dobni magát, talán kicsit bele is ér a lövésbe, ami ezzel együtt a rövidre tart, így Senkónak kell reflexmozdulattal menteni!

51. perc: KAPUFA!
Kicsiben elvégzik a szögletet, a 16-os előterében, a kaputól jó 25 méterre Madmunhoz kerül a labda, aki megtolja, Kerezsi próbálja zavarni, blokkolni, de nem tudja, a jobb lábas lövése a bal felső felé száll, Senkó óriási bravúrral, ujjheggyel a keresztlécre tudja tolni!

50. perc: Horváth A. jobbról elvégzett szöglete után száll a labda az ötös rövid csücske felé, de a vendégek könnyedén tisztáznak, majd kontráznak... s harcolnak ki abból egy szögletet a túloldalon.

S Vancsa egyelőre még nem szállt be.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Vancsa melegít a többieknél jóval aktívabban. Beállni készül.

SZÜNET

45+1. perc: Nincs lényegi hosszabbítás! Vége az első félidőnek.

42. perc:
Madmun lő a kapunkba, de ez is les, ráadásul már sípszó után rúgta el a labdát... Elég egyértelmű volt.

40. perc:
ÚJABB VESZÉLYES VENDÉGAKCIÓ! Revivo és Lugaszi játszanak össze a 16-os bal csücskénél, utóbbi 9 méterről, kissé éles szögből lő, Senko ér le a rövidre és üti oldalra a labdát!

37. perc:
Ibrahim kap remek kiugratást a leshatárról, 15 méterről lő is, de a partjelző beinti a lest!

32. perc:
Kovács veszi át a labdát a vendégtérfél közepén, megtolja előre, majd 22 méterről, laposan lő, Gliklics véd a kapu jobb oldalánál. Ez az első kaput eltaláló próbálkozás a mieinktől!

28. perc:
Labdát vesztünk a saját tizenhatosunk előterében, Madmun sodorja tovább, majd Szenior elé kerül, aki 18 méterről méterekkel a kapu mellé lő!

26. perc:
Lugaszi kapott remek keresztlabdát jobbról, a 16-os bal sarkánál az első magyar védőt még megverte, de aztán még ketten rontottak rá, így pedig sikerült szerelni, mielőtt lőhetett volna.

23. perc:
Most Biben futott lesre...

18. perc:
Sztojka jobb oldali beadása után Horváth R. érkezik középen és ugrik is fel fejelni, de lendül a partjelző zászlaja...

15. perc:
A meccs elején ugyan a magyar csapatnál volt többet a labda, de a nagyobb helyzeteket – főleg kontrákból kialakítva azokat – a vendégek dolgozták ki.

12. perc:
NAGY HELYZET, DE MEGÚSSZUK! Lugaszi indul meg a bal szélen, a 16-os előterében Gluh-val kényszeritőzik, a 16-oson belül, a kapunktól 13 méterre veheti át a labdát, majd laposan lő, bő fél méterrel a jobb alsó mellé!

10. perc:
Iszraelov lövése pontatlan.

7. perc: Lemkin kap lapot, a labdát még a magyar térfélen megtoló Horváth Rajmundnak csúszott oda méterekről, labdát nem, lábat annál inkább találva. Sárga.

5. perc: Horváth A. végzett el sarokrúgást balról, az ötös előterében, a röviden Sztojka és Csinger is érkezik, de a kapujából kimozduló vendégkapus elöklözi előlük a labdát.

4. perc: Ibrahim kapott jó kiugratást, de a visszazáró magyar védő az ötös bal csücskénél szerelni tudta.

3. perc:
Lugaszi balról elvégzett sarokrúgása után a 16-os jobb csücskéhez érkezik a kissé röviden kifejelt labda, ott Ilaj engedi egyet pattanni, majd 19 méterről jóval a kapu fölé lő!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Az izraeliek Uruguayt idéző világoskék mezben, nadrágban és sportszárban, a mieink a hagyományos meggypiros felsőben, fehér nadrágban és sportszárban.

Pályán a csapatok! Szól a Himnusz!

A magyar U19-es válogatott Izrael ellen kezdte az elitkörös szereplését (Fotó: Török Attila)
A magyar U19-es válogatott Izrael ellen kezdte az elitkörös szereplését (Fotó: Török Attila)


A MECCS ELŐTT

„Optimista vagyok” – mondta Tímár Krisztián, az U19-es válogatott 42 éves szövetségi edzője, korábbi négyszeres válogatott labdarúgó. Egyértelmű, hogy az általa irányított U19-es válogatott (amely szerdán 19.30-tól Izrael ellen Győrben kezdi meg Eb-elitkörös szereplését) hatalmas teszt előtt áll, de ahogyan a szakember is kiemelte, rendkívül motiváltan készülnek a fiatalok a rájuk váró három mérkőzésre. Hozzátéve, hogy      „...négy jó csapat küzd az egyetlen továbbjutó helyért – vagyis három kitűnő ellenféllel találkozunk, de mi is erősek vagyunk!”

A cikk itt olvasható!

A PROGRAM
U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
MÁSODIK SZAKASZ (ELITKÖR)
SZERDA
19.30, Győr:
Izrael–Magyarország (Tv: M4 Sport)
SZOMBAT
19.45, Gyirmót:
Magyarország–Skócia (Tv: M4 Sport)
KEDD
17.45, Győr:
Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik