U17-es női válogatott: nem bakiztunk – két nap, két siker

Vágólapra másolva!
2016.02.25. 14:06
Az Eb-selejtező elitkörére készülő U17-es női magyar labdarúgó-válogatott kedden 3–0-ra, míg csütörtökön 1–0-ra győzte le Azerbajdzsánt felkészülési mérkőzésen Bakiban – írja az mlsz.hu.

A Schumi Dorottya vezette női U17-es nemzeti csapatunk márciusban az Eb-selejtező elitkörében lép pályára. A tornára való közvetlen felkészülés már januárban megkezdődött, február elején két meccset játszottunk az északírekkel, a héten pedig Azerbajdzsánban edzőtáborozott a gárda.február elején két meccset játszottunk az északírekkel, a héten pedig Azerbajdzsánban edzőtáborozott a gárda.

Az azeriek elleni első összecsapáson magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott, Csigi Eszter, Oláh Adrienn és Kiss Stella találataival 3–0-ra győztük le a vendéglátókat.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzött egymással. Ezúttal szorosabb volt az összecsapás, mert bár a magyar válogatott végig fölényben játszott, a hazaiak elsősorban a játék tördelésére törekedtek, amiben a játékvezető kifejezetten partner volt számukra. A magyar fölény a 67. percben érett góllá, ekkor Vasas Lea vette be az azeri kaput, beállítva a 0–1-es végeredményt.

Az Európa-bajnoki selejtező elitkörére március 19. és 24. között kerül sor. A mieink a házigazda franciák mellett a csehekkel és az írekkel küzdenek meg a továbbjutásért. A csoportból az első helyezett automatikusan kijut a fehéroroszországi kontinenstornára.

U17-ES NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Február 23., kedd
Azerbajdzsán–Magyarország 0–3 (0–2)
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Anda Letícia, Csigi Eszter, Kovács Laura, Pilán Tímea – Vasas Lea, Papp Adél – Kiss Stella (Bátorfi Boglárka, 68.), Dorner Dóra (Ács Krisztina, 78., Csiki Anna – Oláh Adrienn (Králik Fanni, 65.)
G: Csigi (28.), Oláh (37.), Kiss S. (57.)

Február 25., csütörtök
Azerbajdzsán–Magyarország 0–1 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Barti Luca – Anda Letícia (Pilán Tímea, 71.), Csigi Eszter, Horváth Viktória (Bálint Kata, a szünetben), Fél Alexandra – Vasas Lea, Papp Adél (Ács Krisztina, 76.) – Kiss Stella (Bátorfi Boglárka, a szünetben), Dorner Dóra, Csiki Anna (Králik Fanni, a szünetben) – Oláh Adrienn
G: Vasas (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik