U17-es Eb: Várják tőlem a gólokat, de ilyenkor már mindenkin van teher – Zuigéber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 08:54
Kedden utazott el az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínére, Dublinba a magyar válogatott. A csapat gólfelelősével, Zuigéber Ákossal még az utazás előtt, Telkiben beszélgetett az NSO Tv stábja. Az MTK játékosa mesélt arról, van-e rajta nyomás amiatt, hogy négyszer talált be a selejtezősorozatban, így sokan most is tőle várják a gólokat.

Zuigéber Ákos elmesélte, hogyan telt a Telkiben sikerrel megvívott U17-es Eb-selejtező óta eltelt hónapja.

„A klubban mindenki csinálta tovább a munkát, szerencsére nekem jól sikerült. Három bajnoki meccset játszottam, amíg otthon voltam, rúgtam négy gólt is, úgyhogy szerintem vagyok olyan állapotban, hogy tudjak bizonyítani kint is. Nagyon várja már mindenki az Eb-t, játszanánk már a portugálok ellen. Szeretnénk továbbjutni a csoportból, szerintem mindenkinek ez a célja. Ez egy reális esély, akár a második helyen csak.”

Az MTK tehetsége négyszer talált be a selejtezősorozatban, és az NSO Tv videójában mesél arról is, érez-e nyomást magán emiatt, illetve hogy az öltözőben is betölti-e a pályán mutatott vezérszerepet.

Sokat foglalkozom azzal, hogy mindenkit a földön tartsak – Preisinger

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE AZ EB-RE
Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (Diósgyőri VTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk – Belgium), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

Május 4., szombat
15.00, Dublin, Whitehall:
Izland–Oroszország
20.00, Dublin, Belfield Bowl:
MAGYARORSZÁG–Portugália
Május 7., kedd
13.00, Dublin, Whitehall:
Izland–MAGYARORSZÁG
16.00, Dublin, Belfield Bowl: Portugália–Oroszország
Május 10., péntek
18.00, Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG
18.00, Longford:
Portugália–Izland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik