Magyar–román: Marica kimaradt, de nem akar balhét

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 16:35
null
Ciprian Marica nincs játékban – és immár nincs a keretben sem (Fotó: Action Images)
Három játékos kikerült Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány korábban kihirdetett keretéből, amelyben azoknak a külföldön játszó labdarúgóknak a nevét közölte a szakember, akik készülhetnek a mieink és a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

 

A szakvezető pénteki bejelentése szerint a középpályás Cristian Tanase, valamint két csatár, Ciprian Marica és Bogdan Stancu került ki a keretből. A török Genclerbirligiben légióskodó Stancu sérült, a kínai Tiencsin Tedában játszó Tanase és a török Konyaspor keretéhez tartozó – de onnan távozni készülő – 70-szeres válogatott Marica pedig nincs játékban.

„Kedves barátaim! Mint hallottátok, nem leszek ott a magyarok és a görögök elleni selejtezőkön. Köszönöm a sok együtt érző posztot, de kérlek titeket, hogy ebben a rendkívül fontos időszakban ne a kapitányi döntés vitatásával foglalkozzatok – írta Facebook-üzenetében Marica. – Egy megjegyzésem azért van: jobban örültem volna, ha a döntésről nem a médiából, hanem a szakmai stábtól értesülök. Talán túlságosan elfoglaltak… Mindegy, ettől még a csapat egyik leglelkesebb szurkolója leszek ezen a két mérkőzésen. Hajrá, Románia!”

Iordanescu vasárnap néhány, a román bajnokságban szereplő labdarúgóval egészíti ki keretét.

Az F-csoportot vezető román válogatott jövő pénteken Budapesten lép pályára, három nappal később Bukarestben fogadja a görögöket.

A román keret légiósai
Kapusok:
Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland)
Védõk: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al-Szailija), Cosmin Moti (Ludogorec), Dorin Goian (Aszterasz), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Razvan Rat (Rayo Vallecano)
Középpályások: Andrei Prepelita (Ludogorec), Mihai Pintilii (Hapoel Tel-Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Lucian Sanmartean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
Csatárok: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keserü (Ludogorec)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik