Újabb változás a válogatottnál, Nego helyett Gera csatlakozik a kerethez

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.07. 14:17
Gera Dániel először kapott meghívót az A-válogatott keretébe (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfőn délután a hivatalos Twitter-oldalán közölte, Loic Nego sem csatlakozik a hollandok és a bosnyákok ellen készülő magyar válogatott keretéhez, helyette a DVTK-ban szereplő Gera Dániel kapott utólagos meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Hétfőn már nem először változik az október Nemzetek Ligája meccsekre készülő magyar válogatott kerete: délelőtt – szintén az MLSZ közösségi oldaláról – derült ki, hogy sem Horváth Krisztofer, sem Kerkez Milos nem csatlakozhat sérülés miatt. Helyettük Schön Szabolcs és ifjabb Dárdai Pál került be.

Hétfőn délután aztán jött az újabb változásról szóló hír: ezúttal nem lesz a válogatottban Franciaországban szerepelő légiós sem, Loic Nego ugyanis szintén sérülés miatt nem csatlakozik a csapathoz. Helyette az A-válogatott keretéhez első alkalommal meghívott Gera Dániel kapott meghívót.

A 29 éves felnőtt pályafutása kezdetén négy mérkőzésen szerepelt az U21-es válogatottban, egy gólt szerzett. A DVTK hivatalos honlapja szerint, ha Gera bemutatkozik, ő lehet a klub történelmének 27. válogatott labdarúgója. 

A magyar válogatott keretében ott van a két Dárdai testvér: a délelőtt behívott legidősebb Dárdai fivér, ifjabb Pál mellett öccse, Márton már eleve a keret tagja volt annak múlt hét keddi kihirdetésekor.

Legutóbbi alkalomig, amikor egy testvérpár mindkét tagja egyszerre lépett pályára a magyar válogatott 19 évet és nyolc hónapot kell visszamenni az időben: 2005 májusának végén Metzben Franciaország ellen lépett pályára az akkor Lothar Mätthaus irányította nemzeti csapatunk, s a középpályán az utolsó válogatott meccsén szereplő Vincze Ottó, valamint öccse, az újonc és egyetlen válogatott meccsén szereplő Gábor is kezdett – mindketten az első félidőt töltötték a pályán. Rajtuk kívül ebben a században még egy testvérpár mindkét tagja mondhatja el magáról, hogy szerepelt a magyar válogatottban: az összesen négy alkalommal pályára lépő Rósa Henrik még 2000 őszén mutatkozott be a válogatottban, majd 2004-ben éppen azon a két meccsen játszott Matthäusnál, amelyen öccse, a végül 10 fellépésig jutó Dénes nem. Így a Rósa fivérek végül nem játszhattak együtt az A-válogatottban.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Gera Dániel (Diósgyőri VTK), Kata Mihály (MTK Budapest), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Sallai Roland (Galatasaray – Törökország), Schön Szabolcs (Bolton Wanderers – Anglia), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

NEMZETEK LIGÁJA
AZ A3-AS CSOPORT
Szeptember 7.
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
Szeptember 10.
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Hollandia–Németország 2–2
Október 11.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország – élőben az NSO-n!
20.45: Magyarország–Hollandia – élőben az NSO-n!
Október 14.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország – élőben az NSO-n!
20.45: Németország–Hollandia – élőben az NSO-n!
November 16.
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina – élőben az NSO-n!
20.45: Hollandia–Magyarország – élőben az NSO-n!
November 19.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia – élőben az NSO-n!
20.45: Magyarország–Németország – élőben az NSO-n!

1. Németország

2

1

1

7–2

+5 

2. Hollandia

2

1

1

7–4

+3 

3. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

2–5

–3 

4. Magyarország

2

1

1

0–5

–5 

A CSOPORT ÁLLÁSA


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik