„Különösen az első sárga miatt vagyok dühös” – Van Dijk szerint jogtalanul állították ki a magyarok ellen

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.12. 10:39
Virgil van Dijk nem érti, miért kapta az első sárga lapot a magyarok ellen (Fotó: Getty Images)
A holland válogatott csapatkapitánya, Virgil van Dijk két perc alatt kapott két sárga lapot a Magyarország elleni pénteki Nemzetek Ligája-találkozón, emiatt kiállították. A meccs után a Liverpool játékosa elmondta, mit mondott a játékvezetőnek, amiért az első figyelmeztetést kapta. A hollandok egyenlítő gólját jegyző Denzel Dumfries pedig arról beszélt, hogy csapatának meg kell becsülnie a budapesti döntetlent.

„Ez botrányos, nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta a kiállításáról Virgil van Dijk a Magyarország elleni 1–1-es döntetlent követően a Voetbolzone holland szakportál szerint. Mint ismert, a Liverpool csapatkapitánya azért gyűjtötte be az első lapját a meccsen, mert reklamált, amiért az ígéretes helyzetben kiugró Donyell Malennel szemben szabálytalankodó Fiola Attilát nem állította ki a játékvezető. „De különösen az első sárga lap miatt vagyok dühös. Azt mondják, hogy a csapatkapitány az egyetlen, aki a pályán beszélhet a játékvezetővel. Odamentem hozzá felpörögve, de egyáltalán nem durván, hanem tiszteletteljesen. Először azt mondtam neki: »utolsó ember«. És úgy érzem, hogy ez piros lap, mert szerintem a magyar játékos egyáltalán nem a labdára ment. De ha még a csapatkapitány sem mondhat semmit, akkor nehéz lesz…” – tette hozzá a klasszis hátvéd.

A második sárga lap jogosságát már kevésbé vitatta a hollandok csapatkapitánya: „Okot adtam neki, hogy sárga lapot adjon. Úgy éreztem, eltaláltam a labdát, de ez így is egy ok volt arra, hogy újabb lapot kapjak.”

A hollandok egyenlítő gólját szerző Denzel Dumfries is elmondta a véleményét a döntetlenről: „Szerintem ha a meccs menetét nézzük, akkor meg kell becsülnünk ezt az egy pontot. Az első félidőt kicsit tompán kezdtük, túl kevés energiával játszottunk, és gyengék voltunk a párharcokban. A magyarok pedig rövidre zárták a sorokat. A második játékrészre már összeszedtük magunkat, sokkal több volt a mozgás a játékunkban. Dicséret illeti a csapatot, amiért tartottuk magunkat és küzdöttünk az egy pontért” – fogalmazott az Inter védője, aki úgy látta, Van Dijk második sárga lapja sem volt jogos, mivel szerinte csapattársa a labdát találta el.

NEMZETEK LIGÁJA 
A-LIGA, 3. FORDULÓ
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 1–1 (1–0) 
Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci) 
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)
Kiállítva: Van Dijk (79.)

   
AZ ÁLLÁS       
1. Németország3219–3+67
2. Hollandia3128–5+35
3. MAGYARORSZÁG3211–6–52
4. Bosznia-Hercegovina3123–7–41

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik