U20-as vb: Mervó a mezőny fölött, Tamás a mélyben – olvasói értékelés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 20:39
null
Olvasóink értékeltek
Olvasóink szerint a magyar U20-as válogatott gólját szerző Mervó Bence nyújtotta a legjobb teljesítményt a Brazília elleni 2–1-es vereséggel záruló világbajnoki mérkőzésen.

A korábban rengeteget nélkülöző győri támadó – aki négy góljával immáron egyedül vezeti a mesterlövészek listáját – meggyőző fölénnyel végzett az élen, 8.46-os átlaga hét tizeddel magasodott ki az egész mezőnyből.

Mervó mellett még Kalmár Zsolt és a kapus Székely György férne fel a képzeletbeli dobogóra, míg hátul a három csere – Nagy Dominik, Zsótér Donát és Talabér Attila – helyezkedik el, de még ők is jócskán megelőzik Tamás Krisztiánt, akit a 16. percben kiállított a játékvezető.

A magyar válogatott Észak-Korea fölényes legyőzésével (5–1) indította az új-zélandi tornát, a csoportkört pedig a hozzá hasonlóan három ponttal álló, de eggyel rosszabb gólkülönbségű Nigériával zárja.

Az U20-as világbajnokság adatbankját ide kattintva érheti el!

EMLÉKEZTETŐÜL
U20-AS LABDARÚGÓ-VB, ÚJ-ZÉLAND
E-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Brazília 1–2
New Plymouth,
Taranaki Stadion. V: al-Mirdaszi (szaúd-arábiai)
Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés Á., Lenzsér, Tamás K. – Vida, Nagy Á. – Kalmár (Nagy D., 65.), Forgács, Sallai (Zsótér, 75.) – Mervó (Talabér, 66.). Szövetségi edző: Bernd Storck
Brazília: Jean – Jorge, Lucao, Marlon (Jajá, a szünetben), Joao Pedro – Alef, Danilo – Marcos Guilherme (A. Pereira, a szünetben), Boschilia (L. Pereira), Gabriel – Judivan. Szövetségi kapitány: Rogério Micale.
G: Mervó (8.), ill. Danilo (50.), A. Pereira (85. – 11-esből)
Kiállítva: Tamás (16.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1.
Brazília
22


6–3
3
6
2. Magyarország 2 1 1 6–3 3 3
3. Nigéria 2 1 1 6–4 2 3
4. Észak-Korea 2 2 1–9 –8 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik