U20-as válogatott: a szerbek ellen készül a Róth Antal vezette csapat

Vágólapra másolva!
2011.09.13. 11:34
Idén kissé átalakulva ismét megrendezik az U20-as válogatottak részére a korábban Alpok-Adria-kupa néven ismert rangos nemzetközi tornát, amelyen Magyarország is részt vesz.

Az Alpok-Adria-kupa korábban azt a célt szolgálta, hogy az U19-es válogatottakból kiöregedő, de az U21-es korosztályos csapathoz még fiatal labdarúgók se maradjanak egy évig nemzetközi megmérettetés nélkül, és az átmeneti évben is játszhassanak válogatott meccseket.

A rangos nemzetközi bajnokság kissé átalakulva, Horvátország, Szlovénia, Szerbia és Magyarország részvételével indul újra, s a négy résztvevő körmérkőzéses rendszerben, otthon és idegenben méri össze a tudását a riválisokkal.

A magyar válogatott az első meccsét szeptember 14-én, szerdán, 17 órai kezdettel játssza a szerbek ellen. A találkozóra Kecskeméten kerül sor, a belépés ingyenes.

A válogatottat irányító Róth Antal szövetségi edző 18 fős keretet hirdetett ki a mérkőzésre; az együttes minden tagja a hazai bajnokságokban szerepel.

„Már a jövő U21-es korosztályára gondolt az MLSZ, amikor benevezett az újrainduló kupába, hiszen azt követően, hogy az U19-esek lejátsszák az utolsó tétmérkőzéseiket, kimarad egy bő év, amikor nem lépnek pályára selejtezőn. Ez így volt a mostani generáció esetében is, ami a csapatépítés szempontjából nem ideális. Amellett, hogy a korosztály tagjai nemzetközi rutint szereznek, az is cél, hogy egy-egy kiemelkedő játékos már most előre lépjen, és a jelenlegi U21-es gárda tagja legyen. Így volt ez korábban 2001–2002-ben is, amikor előbb Gellei Imre, majd az én vezetésemmel az akkori csapatból Gyepes Gábor vagy éppen Szabics Imre felkerült az U21-esekhez. Várjuk a jó teljesítményeket, és azt, hogy mire elér az új generáció az U21-esek selejtezőihez, igazi csapat legyen" – mondta Róth Antal az mlsz.hu-nak.

AZ U20-AS VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK
Nacsa Péter (Győri ETO)
Jova Levente (Ferencvárosi TC)
VÉDŐK
Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Ízing Martin (Tatabánya)
Kelemen Dávid (MTK Budapest)
Oláh Máté (Ferencvárosi TC)
Farkas András (Kecskeméti TE)
Farkas Márk (Haladás)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Windecker József (Győri ETO)
Szakály Attila(Haladás)
Banai Balázs (Újpest FC)
Magos Mátyás (Újpest FC)
Skriba Máté (Haladás)
Kovács István (Haladás)
Czár Richárd (Budapest Honvéd)
TÁMADÓK
Nyilas Elek (Tatabánya)
Ugrai Roland (Haladás)
Elek Bence (Videoton-Puskás Akadémia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik