Várhidi Péter kihirdette kezdőcsapatát az esti mérkőzésre

Vágólapra másolva!
2007.06.02. 16:34
Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya betartotta igéretét és szombaton kora délután kihirdette kezdőcsapatát a görögök elleni, 20.30 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre. Az együttes a tervek szerint 4-3-1-2-es rendszerben játszik a címvédő vendégeként Iraklióban.
Lesz-e okunk az örömre szombaton este?
NS-archív (M. Németh Péter)
Lesz-e okunk az örömre szombaton este?
Lesz-e okunk az örömre szombaton este?
NS-archív (M. Németh Péter)
Lesz-e okunk az örömre szombaton este?

A magyar válogatott kezdőcsapata: Végh Zoltán - Csizmadia Csaba, Balogh Béla, Juhász Roland, Bodor Boldizsár - Vadócz Krisztián, Tóth Balázs, Tőzsér Dániel - Hajnal Tamás - Gera Zoltán, Priskin Tamás


A magyar nemzeti tizenegy kerete szombaton délelőtt könnyed edzést tartott, majd sétával „múlatta” az időt. Az ebédet követően pihennek a játékosok, majd 18 órakor kezdődik a taktikai értekezlet.

A kezdőcsapatba ketten kerültek az MTK-ból, a többiek külföldi csapatban szerepelnek.

A találkozó esélyese egyértelműen a hazai gárda, s nem csak a 2004-es diadal miatt. Otto Rehhagel szövetségi kapitány együtesét tapasztalt, sok nagy csatát megélt labdarúgók alkotják.

A vendéglátók tervezett együttesének jelenlegi legjobb formában lévő játékosa a Bundesliga-gólkirály Teofanisz Gekasz, aki a 2006-2007-es szezonban 20 találattal segítette a VfL Bochumot. Így nem is meglepő, hogy a legutóbbi Európa-bajnokság egyik görög hőse, Angelosz Hariszteasz csak a kispadra kerülhet.

A magyar gárda már nem táplálhat kijutási reményeket, a tisztes helytállás azonban alapkövetelmény lehet. Ennek megfelelően a kezdőcsapatba viszonylag rutinos futballisták kerültek, hiszen biztos, hogy forró hangulatú összecsapás vár Geráékra.

A görögök tavasszal váratlanul súlyos, 4-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán a törököktől, de még így reménykedhetnek az első vagy második hely megszerzésében.

A találkozó magyar idő szerint 20:30 órakor kezdődik Iraklióban a Pankritio-stadionban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik