Kajak-kenu: nincs párosügy, nem bontják meg Kovácsék duóját

Vágólapra másolva!
2012.05.29. 09:02
Elcsitultak a hullámok a kajak-kenusoknál. A hét elején Csipes Ferenc még arról beszélt, hogy a hétvégi duisburgi világkupán felméri a nemzetközi mezőnyben és összeveti egymással a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa, illetve a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duót – ha pedig Kovácsék nem nyernek fölényesen, megbontja az olimpiai bajnok egységet.

A párosok az edző kérésének megfelelően részt vettek a viadalon, amelyen a középfutamban legjobb időeredményt elérő Kovácsékat a mérlegelést követően könnyebb hajójuk miatt kizárták.

A Csipes-csoport tagjai a versenyt követően leültek egymással megbeszélni a szegedi válogató óta kialakult helyzetet, és Horváth Gábor, a Domino-Honvéd szakosztály-igazgatójának beszámolója szerint sikerült is megegyezniük.

„Egyeztettem az érintettekkel, akik a világkupát követően szemtől szembe leültek egymással, és megbeszélték a helyzetet – mondta Horváth Gábor a Nemzeti Sportnak. – Az a döntés született, hogy Csipes Tamara és Kovács Katalin is maradhat a párja mellett, így a második válogatón a Csipes, Szabó egység, valamint a Kovács, Douchev-Janics duó áll oda a rajthoz. Saját tapasztalatom az, hogy ha valaki úgymond be van erőltetve a párja mellé, az nem hozhat sikert, ezt a felek is belátták, és úgy határoztak, marad minden az eredeti felállás szerint. Csipes Ferenc mindkét egység felkészítésében részt vesz, vagyis a második válogatóig Natasa elutazik a párosedzésekre Szolnokra, hogy együtt készülhessen Kovács Katalinnal."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik