Olimpia: Észak-Korea is közvetíti a londoni játékokat

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.07.27. 13:43
A Koreai NDK megkapta a jogot, hogy közvetítse a londoni olimpiát – közölte Szöulban Kim In Gju, az Ázsiai-csendes-óceáni Műsorsugárzók Uniójának (ABU) elnöke, aki a civil szervezet élén háromnapos látogatást tett Phenjanban.

A csütörtökön véget ért tárgyalásokon a szervezet és az észak-koreai rádió és televízió bizottság megállapodott, hogy az ABU megfelelő összeg fejében lehetővé teszi a nyári játékok sugárzását a kommunista államban. Kim In Gju, aki egyben a legnagyobb dél-koreai tévétársaság, a KBS elnöke is, az összeg nagyságát nem közölte.

Az észak-koreai küldöttség 51 sportolóból áll, akik női labdarúgásban, atlétikában, sportlövészetben, birkózásban, cselgáncsban, asztaliteniszben, íjászatban, ökölvívásban és úszásban indulnak.

A KNDK volt a „szenvedő alanya” a játékok első bakijának – az észak-koreai női labdarúgócsapatot ugyanis a dél-koreai zászló alatt mutatták be a Hampden Parkban rendezett első csoportmérkőzésen, amely ezt követően késéssel kezdődött a sportolók tiltakozása miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik