Németország: Kalmár Zsolt megunta, hogy elnyomják

Vágólapra másolva!
2016.01.13. 13:11
null
Jellemző őszi kép: Kalmár Zsolt a kispadon (Fotó: Bild)
Kalmár Zsolt túl könnyű a Bundesliga másodosztályához – írja a Bild, a magyar labdarúgó testsúlyára célozva. Tisztában van ezzel az RB Leipzig légiósa is, és tesz azért, hogy változzon a helyzet.

Noha az eddigi 19 forduló során Kalmár Zsolt volt a listavezető lipcseiek kevés csalódásának egyike, mindössze négyszer lépett pályára az első csapatban, mindig csereként – írja a Bild –, mostantól a kezdőcsapatba vágyik, hogy megvalósíthassa nagy álmát: ott akar lenni a nyári Európa-bajnokságon.

„Nagy a verseny a posztomon, de természetesen szeretnék ott lenni Franciaországban! – folytatta a magyar játékos. – Ehhez azonban az kell, hogy rendszeresen játsszak, ezt Bernd Storck szövetségi kapitány is egyértelművé tette hosszú telefonbeszélgetésünk alkalmával.”

S hogy mi kell ahhoz, hogy beverekedje magát a feljutásért harcoló lipcsei csapatba? Mindenekelőtt:

„Fel kellene szednem két-három kilót, természetesen izomban, hogy ne tudjanak elnyomni, és több párharcot nyerjek meg” – idézi a német bulvárlap Kalmárt, aki a beszámoló szerint az edzések mellett mostanában nagyon sok időt tölt a konditeremben, hogy jelenleg 78 kilós versenysúlyát a terveihez szabja.

Mint beszámoltunk róla, a fiatal magyar játékos remekül kezdte az évet: mesterhármast ért el csapata 13–0-ra megnyert első felkészülési mérkőzésén a minap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik