A 88. perc döntött a főcsoportdöntőn (Fotó: Getty Images)

 

Ugyan az első félidőben jóval kevesebbet birtokolta a labdát, így is veszélyesebben futballozott a Gazdag Dánielt a kezdőbe nevező Philadelphia a New York-iak ellen. A játék képét illetően beszédes, hogy a City az 58. percben rögvest hármat cserélt – a csapatnak ekkor még nem volt kaput eltaláló gólszerzési kísérlete a meccsen. 

A 63. percben jött az első gól: az Union Gazdag centerezése után a perui válogatott védő, Alexander Callens öngóljával került előnybe. A Phildaelphia öröme azonban nem tarthatott sokáig, mert alig két perccel később egyenlített a New York City, a 34 esztendős argentin középpályás, Maximiliano Moralez volt közvetlen közelről eredményes (1–1). 

A folytatásban a vendégek akarata érvényesült jobban, igaz, a 87. percben Nathan Harriel fején volt a meccslabda – ha a próbálkozása eltalálja a kaput, alighanem az Union jut tovább 2–1-gyel. Ám a fejes nem volt pontos, nem úgy egy perccel később Gudmundur Thorarinsson beadása, amit a kapu előterében érkező Talles Magno közelről Matthew Freese kapujába lőtt (1–2). 

Innen már nem volt visszaút Gazdagék számára, a New York City bejutott az MLS 2021–es idényének nagy fináléjába, ott pedig a Portland Timbers lesz majd Ronny Deila csapatának ellenfele. 

EGYESÜLT ÁLLAMOK, MLS
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ
Philadelphia Union–New York City 1–2
(Callens 63. – öngól, ill.  Moralez 65., Magno 88.)
Philadelphia Union: Gazdag Dániel végigjátszotta a meccset, csapata vezetőgólja előtt ő adta be a labdát.