Légiósok: Tudja, ki vagyok, és hogy mire számíthat – Kerkez nem fél az Ajax-klasszistól

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.13. 14:42
null
Kerkez Milos (balra) a Tuzla elleni nyári Ekl-selejtezőn (Fotó: AFP)
A magyar utánpótlás-válogatott Kerkez Milosnak (AZ) jól megy a játék a holland labdarúgó-bajnokságban, ennek megfelelően önbizalommal telve készül az Ajax elleni vasárnapi rangadóra.

 

Az elmúlt fordulóban az AZ 1–1-re végzett a Twentével; a vendégek hiába reménykedtek abban, hogy Václav Cerny folytatja a gólgyártást, az előző két fordulóban négy gólt szerző cseh támadó ezúttal „néma” maradt – a hajrá kezdetén le is cserélték.

„Azt a feladatot kaptam Pascal Jansen vezetőedzőtől, hogy Cernyt tartsam a lehető legtávolabb a kapunktól – magyarázta Kerkez Milos a De Telegraafnak, mekkora az ő része a cseh játékos hatástalanításában, nem titkolván ugyanakkor, hogy csalódott az 1–1 miatt. – Nyernünk kellett volna… Bosszant, hogy a góljuknál az ellenfél játékosának akkora területe volt a lövésre. Az én felfogásom szerint a tizenhatoson belül legfeljebb egy milliméternyi hely juthat az ellenfél csatárának. Amúgy jó kis harcos meccs volt, kemény, férfias párharcokkal, minden centiméterért nagy csata folyt.”

A magyar U-válogatott balhátvéd, akit már az A-keretbe is meghívtak, az eddigi hat fordulóban mindig befért az alkmaariak kezdő tizenegyébe, így teljes joggal reménykedik abban, hogy – miután csütörtökön letudják a Vaduz elleni Ekl-mérkőzést – vasárnap felveheti a harcot az Ajax nagyágyúival is, többek között Dusan Tadiccsal.

„Szerb buli lesz – mondta nevetve a Szerbiában született Kerkez. – Tudom, hogy tudja, ki vagyok. Szóval azt is tudja, mire számíthat.”

Hat forduló után az AZ még veretlen, 14 ponttal az Eredivisie negyedik helyén áll, vasárnapi vendége, az Ajax százszázalékos mérleggel, 18 ponttal vezeti a tabellát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik