Légiósok: Szalai Attila a török bajnokság egyik legjobb védője – Rossi

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 16:12
null
Szalai Attila a válogatottban a törökök elleni meccseken is remekül játszott a Nemzetek Ligájában, alighanem ennek is köszönheti, hogy szerződtette a Fenerbahce (Fotó: valogatott.mlsz.hu)
Törökországban jól mutatja a labdarúgás, no meg a bajnoki címért harcoló Fenerbahce népszerűségét, hogy a fanatik.com.tr exkluzív interjút közölt a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival azt követően, hogy az isztambuli csapat téli szerzeménye, Szalai Attila hétfőn megszerezte első gólját a török élvonalban, a Konyaspor ellen 3–0-ra megnyert meccsen.


Szalai Attila 2019 novemberében, Marco Rossinál mutatkozott be a magyar válogatottban Uruguay ellen, azóta nyolcszoros válogatottnak vallhatja magát. A török Fanatik először is arra kérte a szövetségi kapitányt, értékelje a védő eddigi, törökországi teljesítményét.

 

Újra és újra láthatjuk, Szalai Attila mennyire jó döntést hozott azzal, hogy a Fenerbahcéhoz igazolt. Az egyik legnagyobb török klub, jelentős történelemmel, tradíciókkal, az európai porondon is ismert klub. Szalai nagyon jól kezdett és minden meccsel nő az önbizalma. Törökországban nagyon sokan szeretik a futballt, és a klub szenvedélyes rajongói is boldogok lehetnek a teljesítménye láttán – fogalmazott Rossi, aki a Konyaspor elleni gólja után külön is gratulált a védőnek. – Azt mondja, nagyon jól érzi magát, boldog és motivált, hogy egy olyan csodálatos városban élhet, mint Isztambul. Minden mérkőzéssel egy lépéssel előrébb jut, a csapattal együtt, ugyanis ő egy igazi csapatember, sosem volt önző játékos, először mindig a csapat érdekeit nézi. Szalai már Cipruson is kiemelkedett, de Törökország és a Fenerbahce egy teljesen másik szint, ez egy nagy ugrás, de a csapattársai és az edzője sokat segítettek abban, hogy megszokja az új környezetet, tisztelik őt. 2019-ben például sokan kritizáltak, amikor először csapatba állítottam őt, de rövid idő alatt bizonyítani tudott.”

Rossi Szalai fejlődése kapcsán elmondta, nagyon okos játékos, akinek az a célja, hogy minden egyes nap javítsa önmagát.

Nagyon gyorsan megszokta a török bajnokságot és beilleszkedett az új csapatába. Mindössze két hónap alatt a bajnokság és a Fenerbahce egyik legjobb védője lett, máris sztárjátékosnak számít. A magánéletében is mindent a futballnak rendel alá.”

Szalai a januári érkezése óta kilenc bajnokin és egy kupamérkőzésen játszott a Fenerben, mindegyiket végig is játszotta, egy gólt szerzett, játszott már balhátvédet és bal oldali belső védőt is.

Szalai a leghasznosabban bal oldali belső védőként játszik, de balhátvédként is megállja a helyét, ha az edzője azt kéri tőle, mert a gyorsasága, ereje, technikai képzettsége ahhoz a poszthoz is megvan, de ott a rövidebb távokon még gyorsulnia kell. Viszont a képességei alapján úgy gondolom, a jövőben akár még védekező középpályást is játszhat” – fogalmazott Rossi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik