Légiósok: Soha rosszabb évet! - Király Gábor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 11:50
Sikeres esztendőt tudhat maga mögött Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott és a német másodosztályban szereplő 1860 München kapusa – élményeit legutóbb a Vas Népével osztotta meg.

„A tizenhármas a szerencseszámom, ehhez méltó volt a 2013-as esztendő – idézi a vaol.hu Király Gábort. – Beindítottam a kapusiskolát, elvégeztem az edzőképzőt. Megítélésem szerint a védés is jól ment, egész évben kiegyensúlyozottan teljesítettem. A Bundesliga II. legjobb kapusának választottak, klubom pedig azzal ismerte el a teljesítményemet, hogy új szerződést ajánlott, amit elfogadtam. Az eredetileg 2014 nyarán lejáró kontraktust egy plusz egy évvel meghosszabbítottuk. És szerencsére a sérülések is elkerültek. Nem mondhatok mást: soha rosszabb évet! Az őszi szezon végére a Münchennel is kiegyenesedtünk. Olyannyira, hogy csupán három pontra vagyunk az osztályozót jelentő harmadik helytől. Igaz, a Németországban minden idők legerősebb másodosztályaként emlegetett, reklámozott pontvadászat nagyon kiegyensúlyozott, hátrafelé is kell még figyelnünk, ugyanis igen szoros a mezőny.”vaol.hu Király Gábort. – Beindítottam a kapusiskolát, elvégeztem az edzőképzőt. Megítélésem szerint a védés is jól ment, egész évben kiegyensúlyozottan teljesítettem. A Bundesliga II. legjobb kapusának választottak, klubom pedig azzal ismerte el a teljesítményemet, hogy új szerződést ajánlott, amit elfogadtam. Az eredetileg 2014 nyarán lejáró kontraktust egy plusz egy évvel meghosszabbítottuk. És szerencsére a sérülések is elkerültek. Nem mondhatok mást: soha rosszabb évet! Az őszi szezon végére a Münchennel is kiegyenesedtünk. Olyannyira, hogy csupán három pontra vagyunk az osztályozót jelentő harmadik helytől. Igaz, a Németországban minden idők legerősebb másodosztályaként emlegetett, reklámozott pontvadászat nagyon kiegyensúlyozott, hátrafelé is kell még figyelnünk, ugyanis igen szoros a mezőny.”

A kapus szerint a csapatban benne van a lehetősége a kiemelkedő eredménynek, nyilván ez is hozzájárul ahhoz, hogy nagyon jól érzi magát Münchenben.

„Ha minden összejön, és kitöltöm az új szerződésemet – addigra már negyvenesztendős leszek –, akkor hét esztendeig őrzöm az 1860 kapuját. Éppen ennyi időt töltöttem Berlinben, a Herthánál. Igaz, a Haladás-mezben eltöltött tizenhat esztendőt egyetlen csapat sem überelheti...."

Király beszélt a magyar válogatottról is, amellyel eleinte „elég jól alakultak a dolgok, ám a világbajnoki selejtező hajrája nagyon nem sikerült”. A kapus sajnálja, hogy nem tudtak örömet szerezni a szurkolóknak, ám most már előre akar tekinteni.

„Én annyit tehetek, hogy a klubomban a lehető legjobb teljesítménnyel igyekszem felhívni magamra az új szövetségi kapitány figyelmét. Ha hívnak, én megyek, segítek bármiben, ahogyan eddig is tettem. Lassan harmincnyolc éves leszek, de még mindig imádok futballozni, még mindig örömmel megyek edzésre, lépek pályára. Amíg ez így lesz, addig folytatni fogom a pályafutásomat” – zárta szavait Király Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik